Ευρωπαική Πίστη : Στηρίζει την νέα επιχειρηματικότητα προσφέροντας υποδομές

Η προσφορά υποδομών σε 6 start ups  ήταν μέσα στο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της Ευρωπαικής Πίστης  το 2014. Η κίνηση έγινε στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας.

Οι δράσεις των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι ζητήματα που  στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, χρήζουν άμεσης στήριξης. Για το συγκεκριμένο λόγο, τον Απρίλιο του 2014, αποφάσισε  να στηρίξει με εξ ολοκλήρου μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Η στήριξη περιλαμβάνει τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου στέγασης της επιχείρησης για 2 έτη, καθώς επίσης και όλων των πάγιων εξόδων λειτουργίας της (έπιπλα, ηλεκτρισμός, τηλεφωνικά κλπ). Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που αποφάσισε  να στηρίξει είναι η ΚΟΙΝΣΕΠ 180 Μοίρες.

Βασικές λειτουργίες της συγκεκριμένης ΚΟΙΝΣΕΠ είναι:

Social and Design Research: Διεξαγωγή έρευνας σε θέματα κοινωνικής οικονομίας (κοινωνικές τάσεις, αναδυόμενες αγορές, κλπ)

Κατάρτιση και ανάπτυξη ικανοτήτων: Κοινωνική ένταξη μέσω της εκπαίδευσης και κατάρτισης, Κοινωνική καινοτομία για την ανάπτυξη και Καθοδήγηση για την Κοινωνική Καινοτομία

Ανάπτυξη Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προϊόντων: Ανάλυση του κοινωνικού αντίκτυπου

Άμεση προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Πίστης σύμφωνα με τις διακηρύξεις της διοίκησης και των μετόχων,  αποτελεί η συνέχιση της υποστήριξης των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων καθώς και η ανεύρεση νέων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*