Σε DARAG Italia η ERGO Assicurazioni

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στην τελική ευθεία εισήλθε η εξαγορά της ιταλικής θυγατρικής της ERGO, ERGO Assicurazioni, από την γερμανική DARAG, μετά την έγκριση της σχετικής συμφωνίας από την ιταλική εποπτική αρχή για τον ασφαλιστικό κλάδο  IVASS  την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Η αλλαγή του ιδιοκτηισκού καθεστώτος θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος μηνός και η ERGO Assicurazioni θα μετονομαστεί σε  DARAG Italia, εισερχόμενη και επισήμως στον γερμανικό όμιλο που εξειδικεύεται στην διαχείριση ανενεργών χαρτοφυλακίων (run-off)

H DARAG έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να διατηρήσει και να διευρύνει τις υφιστάμενες δραστηριότητες της ERGO Assicurazioni, οικοδομώντας παράλληλα και έναν δεύτερο πυλώνα διαχείρισης ανενεργών χαρτοφυλακίων ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική ανάπτυξη της ιταλικής εταιρείας.

“Εκτιμούμε την ενδελεχή μεν, ταχεία, δε διαδικασία έγκριση της αγοραπωλησίας που θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε τα ηνία της ERGO Assicurazioni πριν το τέλος του 2016. Θα ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας με τους νέους μας συναδέλφους, πράκτορες και συνεργάτες για να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας στην Ιταλία”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου DARAG,  Arndt Gossmann.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*