Ελληνογαλλικό Φόρουμ με στόχο την συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας

της Ελενας Ερμείδου

Ελλάδα – Γαλλία συμμαχία ήταν  το μήνυμα του Γάλλου πρέσβη Christophe Chantepy στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παράθεσε στην Γαλλική Πρεσβεία  με αφορμή το 1ο  στο είδος Ελληνογαλλικό Φόρουμ στην Ελλάδα που πραγματοποιείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Το Ελληνογαλλικό Φόρουμ εστιάζει σε δύο τομείς, στο τομέα της Ενέργειας και στον τομέα της Καινοτομίας και στόχος του είναι η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στο τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κατά στον χαιρετισμό του δήλωσε :«οι ανταλλαγές μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας βασίζονται σε μία πλούσια κοινή ιστορία. Μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε και να τις ενισχύσουμε περαιτέρω, μέσω πρωτοβουλιών που δημιουργούν αλληλεγγύη, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και που προδιαθέτουν θετικά για να εργαστούμε από κοινού. Αυτό είναι το νόημα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στις 24 και 25 Νοέμβριο. Οι δύο αυτές ημερίδες που διοργανώνονται από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα δώσουν την ευκαιρία εξερεύνησης δύο τομέων στην συνεργασία μας».

Ο Γάλλος πρέσβης, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον των γαλλικών επιχειρήσεων ως προς την Ελλάδα, χαιρέτισε μεταξύ των άλλων και την εκδήλωση  με την επωνυμία  #hackinnow  με διοργανωτή την Corallia (συντονιστή cluster)  και υποστηρικτή – χορηγό την Groupama  που είχε ως στόχο τον διαγωνισμό για καινοτόμες εφαρμογές  για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους διαμεσολαβούντες και τους καταναλωτές.

Στις 24 Νοεμβρίου:, η ενέργεια και το περιβάλλον με ένα επιχειρηματικό φόρουμ πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδα – Γαλλίας και θα αποτελέσει ευκαιρία συνάντησης των δημοσίων και ιδιωτικών παραγόντων των δυο χωρών.

Στις 25 Νοεμβρίου: το φόρουμ για την καινοτομία έχει σκοπό την προσέγγιση των γαλλικών και ελληνικών οικοσυστημάτων καινοτομίας και την ανάπτυξη δημιουργικών συνεργασιών.

Οι ημερίδες υποστηρίζονται από 15 διεθνή δίκτυα υποστήριξης και χρηματοδότησης, 15 όργανα χρηματοδότησης και τράπεζες, 8 πανεπιστήμια και κέντρα ερευνών. Στις ημερίδες θα μιλήσουν 75 στελέχη της αγοράς, θα υπάρξουν 15 επωαστήρια επιχειρήσεων, 14 θεματικά εργαστήρια και στρογγυλές τράπεζες.

Η Γαλλία είναι η δεύτερα χώρα σε επενδύσεις στην Ελλάδα με τις γαλλικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα απασχολούν περί τους 13.000 έλληνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*