ΕΑΔΕ: Προαναγγέλλει νέες δράσεις κατά των αθέμιτων τραπεζικών πρακτικών

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση έλαβε την απόφαση να πραγματοποιήσει δράσεις διαμαρτυρίας στις περισσότερες πόλεις της χώρας το τριήμερο 8-11/11/2016, για να καταγγείλει τα τραπεζικά ιδρύματα, που με τις πρακτικές τους καταναγκάζουν τους πολίτες σε υποχρεωτικές ασφαλίσεις, με προεπιλεγμένα προγράμματα  σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες εταιρείες.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΑΔΕ και όλοι οι σύλλογοι πανελλαδικά θέλησαν να καταγγείλουν αφενός μεν την ακολουθούμενη και συνεχώς εντεινόμενη εκβιαστική πρακτική των τραπεζών και αφετέρου να αναδείξουν τη σημαντική και δύσκολη διαδικασία που απαιτείται για την ανεύρεση της πραγματικής ανάγκης και την παροχή εξειδικευμένης συμβουλής προς τον καταναλωτή.

15044687_1320545144670415_172109594_o

Στόχος των συλλόγων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι η διάδοση της ιδέας της ελεύθερης επιλογής εταιρείας και ασφαλιστή, και η προσπάθεια εδραίωσης της πεποίθησης στον καταναλωτή ότι η κάλυψη των ασφαλιστικών του αναγκών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να υπηρετείται μόνο από πιστοποιημένους επαγγελματίες διαμεσολαβητές.

Η συμβολική διαμαρτυρία που έγινε πανελλαδικά είναι η πρώτη από σειρά δράσεων που προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα με την ΕΑΔΕ. Θα αφορούν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, τραπεζικού και όχι μόνον, αλλά και θέματα που άπτονται της ίδιας της ύπαρξης και της ουσίας του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, που συνθλίβεται κάτω από το βάρος σκληρών ρυθμίσεων και εξοντωτικών υποχρεώσεων.

ASFALISTES (2)

Η  ΕΑΔΕ ευχαριστεί τους συλλόγους που κινητοποίησαν τα μέλη τους σε αυτό το πρώτο κάλεσμα, αλλά και όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν, αντιλαμβανόμενοι ότι ο αγώνας είναι κοινός και τους αφορά όλους. Τέλος, τους προτρέπει να αναπαράγουν με κάθε τρόπο και ιδιαιτέρως στα social media το κείμενο ενημέρωσης των καταναλωτών που μοιράστηκε κατά την διάρκεια της πρώτης δράσης, ως πρώτο βήμα στην προσπάθεια για πλήρη και ορθή ενημέρωση του κοινού για τα δικαιώματά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*