Τι σημαίνει η εκλογή του Τράμπ για το κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων

της Ελενας Ερμείδου

Μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναλυτές μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016 επιδόθηκαν σε μπαράζ μηνυμάτων. Από εδώ και πέρα τι θα συμβεί; ήταν ένα από τα βασικά ερωτήματα. Οι αναλυτές επιχείρησαν να αναλύσουν τις θέσεις του νέου Προέδρου για τα δημοσιονομικά, το διεθνές εμπόριο, την Wall Street και δώσουν απαντήσεις, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμες.. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να τις αποτυπώσουν. Το αν όσα εξήγγειλε θα εφαρμοστούν όταν έλθει αντιμέτωπος με σοβαρά διλήμματα θα φανεί σύντομα.

Τι σημαίνει η εκλογή του Τράμπ για το κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων; Απαντήσεις επιχείρησαν να δώσουν οι εκπρόσωποι ορισμένων ασφαλιστικών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την National Association of Insurance Agents: «Με την εκλογή αυτή, είναι καιρός επί τέλους να μπουν μπροστά τα συμφέροντας της χώρας αυτής. Εμείς ως Ενωση θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να προωθούμε τα συμφέροντα και την αξία των ανεξάρτητων δικτύων μέσα από πολιτικές που ενισχύουν την αγορά».

Η Πρόεδρος της American Insurance Association σε ανακοίνωση της τόνισε: « Η εκλογή του Τράμπ ελέγχει και το Κογκρέσο και ο Λευκό Οίκο. Ο συνδυασμός αυτός μας δίνει ελπίδα. Ο κλάδος ασφάλισης Περιουσίας & Ατυχημάτων επιδιώκει μία συνεργασία με το Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το νομοθετικό και εποπτικό πλαίσιο. Αυτά προϋποθέτουν συνολικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο οι οποίες θα σέβονται τις αρχές των ασφαλιστών και των άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να εστιάσουν και στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου».

Η Safety National δηλώνει ότι «η εκλογή του Τραμπ μειώνει την πιθανότητα παρακολούθησης των εργατικών αποζημιώσεων από την Ομοσπονδιακή Εποπτεία, κάτι το οποίο ο με άλλη κυβέρνηση δεν θα ήταν πιθανό. Νέα διοίκηση σημαίνει, νέα ατζέντα για τα εργασιακά».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Novarica: «Μπορεί η εκλογή του Τραμπ  να λέγεται ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα για ορισμένους κλάδους, ωστόσο οι δικηγόροι του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων  μπορεί να συναντήσουν εμπόδια και προβλήματα από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο εποπτικό πλαίσιο, και κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

H Coalition Against Insurance Fraud εκφράζει ανησυχία για το, αν ο νέος Πρόεδρος θα συνεχίσει να εστιάζει στην καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης στην τομέα της υγείας. Μέχρι σήμερα το FBI σε συνεργασία το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξιχνίασαν τονίζει η Coalition Against Insurance Fraud εξιχνίασαν πολλές τέτοιες υποθέσεις.

Η παγκόσμια αντασφαλιστική Swiss Re δήλωσε : «Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στο τι θα υλοποιήσει και σε τι βαθμό ο κύριος Τραμπ όταν θα βρεθεί στο γραφείο του». Η Swiss Re εκτιμά ότι οι ασφαλιστές θα έχουν επιπτώσεις από την αλλαγές που θα πραγματοποιήσει ο Τραμπ και που έχουν σχέση με το περιβάλλον «Obamacare». Σύμφωνα με την Swiss Re ο αντίκτυπος των αλλαγών θα αρχίσει να φαίνεται το νωρίτερο από το 2018-2019.

Τέλος σύμφωνα με την , η ελάφρυνση των εποπτικών κανονισμών θα ανοίξει περισσότερες δουλειές στις ασφαλιστικές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*