Μ. Ανδρουλιδάκης: Πρόλογος στα άρθρα του βιβλίου “Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα”

androulidakis2Αγαπητοί αναγνώστες, πρόκειται να ξεκινήσουμε μέσα από το Insurance World, την παρουσίαση των άρθρων του βιβλίου, του «Επίτιμου Επιθεωρητή Πωλήσεων», συντονιστή, ασφαλιστή, συγγραφέα, αρθρογράφου, κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη.

cover«Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα»

Μιχαήλ Γ. Ανδρουλιδάκης

Το βιβλίο εντύπως και σε όλη του την έκταση μπορείτε να το προμηθευτείτε από τον εκδοτικό οίκο Παπαζήση.
Τηλ. 210-3838020

Το Ιnsurance World εκτός του δημοσιογραφικού του χαρακτήρα ως μέσον επικοινωνίας, είναι και ένας μεταφορέας γνώσεων μέσα από τα άρθρα και σχόλια συγγραφέων, που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει και καταχωρήσει στα ηλεκτρονικά μέσα και έντυπα που διαθέτει.

Ο συγγραφέας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης όπως αναφέρει και αποδεικνύει μέσα από τη δική του σκοπιά, ότι οι ασφάλειες έχουν μια ιστορία με συνέχεια. Μια ιστορία με μεγάλη σημασία, καθώς αποτελεί την παράδοση του κλάδου η οποία δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων. Αυτή την παράδοση μετουσιωμένη σε διδακτική παραίνεση έχει καταγράψει στο βιβλίο του που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα καλό φίλο, ένα ικανό συνεργάτη, και υποδειγματικό επαγγελματία, λένε οι άνθρωποι που τον συναναστρέφονται.

Ο κ. Ανδρουλιδάκης συνεχίζοντας, αναφέρει ότι μέσα στο βιβλίο του δίνει συνοπτικά και καίρια όλα όσα χρειάζεται ένας ασφαλιστής να μάθει ή να επιβεβαιώσει και τα οποία αποτελούν επαγγελματικό ελιξίριο για το μέλλον. Παρέχει γνώση για τις πωλήσεις, για τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών αναγκών, για την προσπέλαση εμποδίων και σε πολλά άλλα χρήσιμα επαγγελματικά θέματα.

Η εμφάνιση στον τομέα αυτό γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη ο οποίος έχει αναπτυχθεί και συγγραφικά. Με την προτροπή του, και την ευγενική έγκριση του εκδοτικού οίκου «ΠΑΠΑΖΗΣΗ» θα δημοσιεύουμε αποσπάσματα του βιβλίου του «Η Ιστορία των Ασφαλειών και ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος σήμερα». Η χρηστικότητά τους ανεκτίμητη στον κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο, συντονιστή, διευθυντή εκπαίδευσης, διευθυντή πωλήσεων και όχι μόνον.

Το βιβλίο αποτελεί απόσταγμα πείρας 40 χρόνων εργασιακής διαδρομής στις ασφάλειες και μιας προσπάθειας δύο ετών για την ολοκλήρωσή του. Αναφέρεται επιγραμματικά στα θέματα των ασφαλειών στην πορεία της ανθρωπότητας – από το 3.000 π.Χ. έως και σήμερα – και την προσφορά τους στις διάφορες κοινωνίες, από τις δημιουργηθείσες «ασφαλιστικές εταιρείες» δημόσιου ή ιδιωτικού χαρακτήρα. Φθάνοντας πλέον στο σήμερα θα έλεγα ότι η πιο σημαντική προσφορά στην κοινωνία και την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών και των εταιριών, οφείλεται στον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο.

Το βιβλίο επικεντρώνεται, σε όλους όσοι αναφέρονται στις ασφάλειες και σε όλο το φάσμα των πωλήσεων και όχι μόνο, ξεκινώντας με αναφορές σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης,την απόκτηση γνώσεων από την στιγμή που θα ξεκινήσει ένας νέος υποψήφιος ασφαλιστικός σύμβουλος , τις τεχνικές πωλήσεων, την ψυχολογία πωλήσεων, την εξεύρεση πελατών, την επιχειρηματολογία και την απόκτηση δεξιοτήτων που πρέπει απαραίτητα να έχει ως «Ασφαλιστικός σύμβουλος» στο επάγγελμα, που όπως το λένε πολλοί «λειτούργημα», για να υπηρετήσει ένα θεσμό που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια χρήσιμες υπηρεσίες στην κοινωνία.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν μια προσπάθεια διάδοσης της άποψής μας για την γνώση. «ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ».

Από το επόμενο Newsletter θα ξεκινήσουμε τα άρθρα του βιβλίου με ευθύνη του συγγραφέα, που θα καλύψει μια μεγάλη περίοδο καταχωρήσεων των κεφαλαίων, των άρθρων, κατά ενότητες και κατά εβδομάδα με νέο άρθρο.

«Γράφοντας λοιπόν ο συγγραφέας και αρθρογράφος, «Επίτιμος Επιθεωρητής Πωλήσεων» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, αναφέρει ότι: πιστεύει και επενδύει στην γνώση. Η μεταλαμπάδευση της γνώσης ωφέλησε και δημιουργήθηκαν μορφές, που σήμερα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο απολαμβάνουν αυτών των γνώσεων εφαρμόζοντας αυτά που άλλοι τους δίδαξαν. Άλλωστε ένα ρητό αναφέρει: «ένα κερί δεν χάνει τίποτα από την αξία του εάν ανάψει ένα άλλο κερί». Θεωρητικά, εμπειρικά, σε επίπεδο έρευνας ή πρακτικής η γνώση αποτελεί το μοναδικό εφόδιο για την πνευματική τροφή του ανθρώπου. Θέλει αγάπη, προσπάθεια, και κόπο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*