Η Allianz ενισχύει την παρουσία της στην Αφρικανική Ηπειρο

της Ελενας Ερμείδου

Την εξαγορά του 98,9% της  Zurich Insurance Morocco ανακοίνωσε ο Ομιλος  Allianz μετά από την έγκριση που έλαβε από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η συμφωνία για την εξαγορά Zurich Insurance Morocco, θυγατρική της Zurich Insurance Company είχε υπογραφεί μεταξύ Allianz και Zurich από το περασμένο Ιούλιο. Η Zurich διαθέτει επίσης  άδεια για διάθεση προϊόντων υγείας και ζωής την οποία η Allianz σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί. Στόχος της Allianz η περαιτέρω ανάπτυξη σε αγορές υποσχόμενες  όπως της Αφρικής.

Η μονάδα θα λειτουργήσει με το εμπορικό σήμα της Zurich μέχρι να ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την μετατροπή του εμπορικού σήματος.

Η Zurich Insurance Morocco είναι από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στο Μαρόκο και σήμερα κατατάσσεται  7η στην λίστα με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές του κλάδου Περιουσίας  & Ατυχημάτων στο Μαρόκο. Με την  εν λόγω δε,  εξαγορά η Allianz ενισχύει περαιτέρω την παρουσία και κατατάσσεται δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική στην αγορά ασφαλειών στην περιοχή μετά την South Africa.

Σήμερα η Allianz διαθέτει παρουσία σε 15 χώρες της Αφρικής μέσα από τις : Allianz Africa, Allianz Egypt, Allianz Global Corporate & Specialty και Euler Hermes Acmar.

Κατά την πρώτη ανακοίνωση της συμφωνίας ο Sergio Balbinot μέλος του ΔΣ της Allianz SE είχε δηλώσει: «πρόκειται για συναλλαγή ορόσημο μέσα από την οποία η Allianz θα μπορέσει να δώσει υπηρεσίες στην εγχώρια και την διεθνή αγορά.

Ολοι οι όροι και οι συνθήκες των ασφαλιστηρίων παραμένουν αμετάβλητοι.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*