ΕΑΔΕ λογότυπο

ΕΑΔΕ: Πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 Νοεμβρίου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Πειραιώς της οδού Κοραή στην Αθήνα καλεί στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, με σύνθημα:

  • Προστατεύουμε τον πελάτη μας
  • Προβάλλουμε τα δικαιώματά του
  • Καταγγέλλουμε τις τραπεζικές πρακτικές 
  • Προβάλλουμε την υπεραξία μας
  • Προστατεύουμε το επάγγελμά μας.

Σχετικό ψήφισμα για την κινητοποίηση της ΕΑΔΕ ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις τράπεζες εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, καλώντας σε αντίστοιχη συγκέντρωση την ίδια ημέρα και ώρα στην οδό Γούναρη:

Το Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, αφού έλαβε υπόψη το από 26/10/2016 Κείμενο / Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το οποίο:

«Οι όλο και περισσότερο προκλητικές πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων.

»Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της, μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.

»Ήδη και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους.

»Η ΕΑΔΕ, η Ένωση των Πανελλήνιων Συνδέσμων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από Τραπεζικά Ιδρύματα, με στόχο την εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την  ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος»

αποφασίζει να συμπαρασταθεί στην Ε.Α.Δ.Ε. και καλεί τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να λάβουν μέρος μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή των καταναλωτών, που θα γίνει και στον Πειραιά στις 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, μπροστά στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Γούναρη.

Χανιά, Εύβοια, Βόλος, Λευκάδα στον χορό των κινητοποιήσεων

Στην πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Είναι καιρός να σταματήσει η προσέγγιση πελατών στα γκισέ των τραπεζών που καλούνται να ασφαλίσουν ζωή, περιουσία και αυτοκίνητο στις συνεργαζόμενες  ασφαλιστικές με δέλεαρ την ευνοϊκή αντιμετώπιση του συναλλασσόμενου στα τραπεζικά του προϊόντα.

Ο ασφαλιστής έχει και δικαιώματα εκτός από ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις. Δικαιώματα που πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλους.

Καλούμε την Τρίτη 8 Νοέμβρη στις 11 το πρωί όλους τους Χανιώτες ασφαλιστές στη συμβολή των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Χάληδων σε μία δυναμική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Να προστατέψουμε μαζί τον Χανιώτη ασφαλιστή και ασφαλισμένο.

Από την πλευρά του ο Πανευβοϊκός Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών καλεί σε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στη Χαλκίδα και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Οι όλο και περισσότερο προκλητικές  πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων,  και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων.

Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της, μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού. Ήδη, και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους.  Η ΕΑΔΕ, η Ένωση των Πανελλήνιων Συνδέσμων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης,  σε συνεργασία με τους τοπικούς Συνδέσμους εκπροσώπησης των Διαμεσολαβούντων και με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων της Χώρας, διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από Τραπεζικά Ιδρύματα, με στόχο την εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.   Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να λάβουν μέρος μαζικά στις   παραστάσεις  διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή  των πελατών -καταναλωτών μας.   Οι  κατά τόπους  παραστάσεις  διαμαρτυρίας αλλά και ενημέρωσης Καταναλωτών θα γίνουν μπροστά σε ένα Τραπεζικό Ίδρυμα που θα επιλεγεί  ανά πόλη, την Τρίτη 8/11 και ώρα 11 π.μ.  Οφείλουμε  όλοι να δώσουμε το παρών, για την ύπαρξη την προστασία και την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας.

Ο Πανευβοϊκός Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών θα πραγματοποιήσει την διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ελ. Βενιζέλου. Σημείο συνάντησης έξω από το Επιμελητήριο Ευβοίας Τρίτη 8/11/2016 ώρα:10:30.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται δίχως μάχη. Το πρόβλημα μας αγγίζει όλους.

Έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Κ. Καρτάλη στον Βόλο δίνει ραντεβού ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο αγώνας που δίνετε όλοι σας καθημερινά δεν μπορεί και δεν πρέπει να ματαιώνεται από απαράδεκτες τακτικές και εκβιασμούς. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ με την παρουσία σας στην κίνηση της Τρίτης. Στην κίνησή μας αυτή, έχουμε αρωγό το Επιμελητήριο Μαγνησίας και συλλόγους επαγγελματιών της πόλης μας.

Η Λευκάδα θα συμμετέχει στη συμβολική διαμαρτυρία με συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Γολέμη 5-7, ενώ η έκδοση σχετικών ανακοινώσεων κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να συνεχιστεί το προσεχές διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*