ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Ασφαλιστική: Eπένδυσε σε οργάνωση και τεχνολογία για την αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης

Την ανάγκη άμεσης καταπολέμησης της ασφαλιστικής απάτης τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου , Αναστάσιος Κασκαρέλλης  κατά την χθεσινή ημερίδα της ΕΑΕΕ στην Αθήνα.  Ο κ. Κασκαρέλλης ανέφερε ότι η ασφαλιστική απάτη τρίζει τα θεμέλια του θεσμού της ασφάλισης γιατί πλήττει όλες τις πλευρές, τις εταιρείες, τους  επαγγελματίες και τους καταναλωτές.  Έχει αυξημένο κόστος ανίχνευσης το οποίο επιβαρύνει τους  υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Στην πράξη η Υδρόγειος Ασφαλιστική  είναι από  τις πρώτες ασφαλιστικές εταιρείες  που υιοθέτησαν και εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου και τεχνολογικές εφαρμογές για να  αντιμετωπίσουν και να εξιχνιάσουν θέματα ασφαλιστικής απάτης.  Επένδυσε σε μηχανογράφηση  και κινήθηκε οργανωμένα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα διάφορα κρούσματα.

Η διαδικασία αυτή όμως δεν τελειώνει αλλά είναι συνεχής καθώς οι προσπάθειες εξαπάτησης των εταιρειών, και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, όχι μόνο δεν σταματάνε αλλά εντείνονται.  «Xρειάζεται σοβαρότητα και συνεχής προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης.» κατέληξε στην ομιλία του ο  κ. Κασκαρέλλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*