15ο Συνέδριο ΣΕΤΕ:Ο ελληνικός τουρισμός έτοιμος να αλλάξει σελίδα

της Ελενας Ερμείδου

Ο κλάδος του τουρισμού διαθέτει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης, η  Ελλάδα είναι μία soft power στην Ευρώπη ωστόσο, αν δεν υπάρξουν επιχειρηματικά κίνητρα, αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, στοχευμένες συνέργειες ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα και μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η δυναμική αυτή θα ασθενήσει. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδράδης τόνισε μεταξύ των άλλων:  «Υπερφορολόγηση, καθυστερήσεις ιδιωτικοποιήσεων, οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, η μάχη των τουριστικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν μερίδιο από άλλες αγορές, η μείωση της μέσης παραμονής.

 Βασικοί στόχοι του κλάδου είναι η  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,η αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη, το άνοιγμα  νέων αγορών, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η αναβάθμιση υποδομών, ο περαιτέρω εμπλουτισμός των προϊόντων, αναβάθμιση των υποδομών, η βιώσιμη σχέση του περιβάλλοντος με τις τοπικές κοινωνίες.

Σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη θα παίξει μεταξύ των άλλων και η αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που έχει αναλάβει η FRAPOR. Πρόκειται για μία επένδυση 4ετίας ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πρώτες δε, παραδόσεις αναμένονται να γίνουν με την έναρξη του νέου έτους.

Ησσονος σημασίας για τον τουρισμό η κεντρική προσέγγιση προβολής του τουριστικού προϊόντος η οποία επιτυγχάνει δυνατά αποτελέσματα και καλύτερη αξιοποίηση των διαφημιστικών κονδυλίων

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*