Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Munich Re: Διευρύνει τις συνεργασίες της με insurtech startups

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών της με νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtech startups) η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία του κόσμου Munich Re.

Η τελευταία συμφωνία που συνήψε είναι με τη Simplesurance, εταιρεία με έδρα το Βερολίνο που διανέμει λογιστικό για σταυροειδείς πωλήσεις. Η νέα συνεργασία έρχεται στον απόηχο των συμφωνιών που συνήψε η MunichRe με τις startups Troy και SliceLabs. Και οι δυο εταιρείες επιτρέπουν στους πελάτες τους να ασφαλίζουν προσωπικά αντικείμενα, σπίτι και αυτοκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Simplesurance και η Munich Re θα προσφέρουν από κοινού ολοκληρωμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες σε ιδιώτες πελάτες. Ειδικότερα, η Simplesurance θα χειρίζεται όλες τις πωλήσεις και τις αιτήσεις αποζημιώσεων, ενώ η θυγατρική της Munich Re Great Lakes Covers θα αναλάβει το underwriting.

«Η ψηφιοποίηση αλλάζει τη μορφή της ασφαλιστικής βιομηχανίας και η συνεργασία μας με εταιρείες όπως η Simplesurance είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα των καινοτόμων προτάσεων που αναπτύσσουμε με ψηφιακές startups», δήλωσε ο Andy Rear, επικεφαλής της ψηφιακής μονάδας της Munich Re Digital Partners.

Από την ίδρυσή της το 2012 η Simplesurance λειτουργεί αποκλειστικά ως μεσίτης ασφαλίσεων, σε συνεργασία με παρόχους όπως η Allianz και η νεοϋορκέζικη Assurant. Σύμφωνα με τον A. Rear, η Simplesurance ταίριαζε με την τρέχουσα στρατηγική της Munich Re στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, η οποία συνίσταται σε συνεργασίες με startups οι οποίες «επιδιώκουν να προσελκύσουν πελάτες online μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή φορητών συσκευών, και να αναπτύξουν νέες προσεγγίσεις στα ασφαλιστικά προϊόντα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*