MetLife: Προετοιμάζεται για διαδικασίες spin off

της Ελενας Ερμείδου

Η MetLife κατάθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την πρόθεση της να διαχωρίσει την μονάδα ασφαλειών ζωής (spin-off) των ΗΠΑ και να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου η οποία θα αποκαλείται Brighthouse Financial.

Η διαδικασία του διαχωρισμού αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του επομένου έτους. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπόκεινται σε ορισμένες προϋποθέσεις και υποχρεωτικές εγκρίσεις.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαχωρισμού της μονάδας ζωής, η Metlife εκτιμά πως η Brighthouse Financial θα καταστεί η κυριότερη ασφαλιστική ζωής και τακτικών καταβολών των ΗΠΑ.

Λέγεται ότι η Brighthouse Financial θα κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της περιουσιακά στοιχεία αξία 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων μαζί με 2,6 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια και συμβάσεις τακτικών καταβολών μέχρι την 30η Ιουνίου 2016.

Σε σχετική δήλωση του, ο πρόεδρος και CEO της MetLife Steven Kandarian τόνισε «είμαστε πεπεισμένοι ότι ο διαχωρισμός θα ενδυναμώσει τον συναγωνισμό και των δύο εταιρειών, ώστε να επιτύχουν ισχυρές οικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις, δημιουργώντας μακροπρόθεσμες αξίες στους μετόχους».

Η εταιρεία θα συνεχίσει να διατηρεί τις ισχυρές της βάσεις σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*