Ασπίς: Ξεκινούν προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων

Ο εκκαθαριστής των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAΕ ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιρειών.

Το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς επτά χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ για πρώτη φορά ανακοινώνεται ενέργεια έναρξης αποκατάστασης των δικαιούχων των υπό εκκαθάριση εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ. Γεγονός που, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «αναδεικνύει αφενός τις συνθήκες χρηστής διαχείρισης και βελτιστοποίησης προς όφελος των δικαιούχων απαιτήσεων του Ομίλου, αφετέρου τις συνθήκες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας που επέφερε η εποπτεία της ΤτΕ τα τελευταία χρόνια».

Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016. Στο πλαίσιο της πρώτης προσωρινής διανομής προβλέπεται κατά την Ελπινίκη Καράμπαλη, ασφαλιστικό εκκαθαριστή των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAΕ, ότι περί τα 70 χιλιάδες συμβόλαια πρόκειται να λάβουν 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι, μέσω της παραπάνω διαδικασίας, δεν ταυτίζεται με εκείνο με το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων και για το οποίο διατηρούν απαίτηση, αλλά μέρος του. Σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, οι ασφαλισμένοι θα ικανοποιηθούν συμμέτρως από το ενεργητικό των υπό εκκαθάριση εταιρειών και επιπλέον θα λάβουν το 70% του υπολοίπου της απαίτησής τους από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η εκκαθάριση των παραπάνω εταιρειών θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία σε σχέση με την πρώτη προσωρινή διανομή, τον αριθμό των δικαιούχων και την αναλογία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*