EΕAE: Εκλογές στις 28 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν οι εκλογές της Ένωσης Επαγγελματικών Ασφαλιστών Ελλάδος, στον χώρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση η πρόεδρος Δήμητρα Λυχρού, η συσπείρωση των σωματείων είναι αναγκαία, καθώς τα μηνύματα από τις Οδηγίες της Κομισιόν δεν είναι ενθαρρυντικά για την πορεία του επαγγέλματος, ενώ οι απαιτήσεις που σωρεύονται στις ήδη μεγάλες υποχρεώσεις των διαμεσολαβητών για παραμονή στο επάγγελμα είναι αδιανόητες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Φθινοπωρινή επιστροφή σηματοδοτεί και το τέλος της θητείας αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Στην διάρκεια αυτών των ετών, στηρίξαμε, ισχυροποιήσαμε, και δώσαμε κύρος στην έκφραση της Διαμεσολάβησης, μέσα και από την ενιαία ΕΑΔΕ.

Η ΕΝΩΣΗ, χωρίς αμφιβολία, υπήρξε πρωτεργάτης στη συσπείρωση της Διαμεσολάβησης, πολλές φορές παραμερίζοντας και συνειδητά υποβαθμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της .

Στόχος για εμάς και ζητούμενο ήταν να προβάλλονται ενιαία οι θέσεις μας  με ισχυρή φωνή, για να δίνονται  λύσεις.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η συσπείρωση και η ενδυνάμωση των Σωματείων, καθώς τα μηνύματα που έρχονται μέσα από τις Οδηγίες της Κομισιόν για την πορεία του επαγγέλματος, δεν είναι ενθαρρυντικά.

Αυτό που συνηθίσαμε να λέμε,  ότι δηλαδή οι συμπράξεις είναι αναγκαίες, βλέπουμε να προβάλει σαν νομοτελειακή συνέπεια, καθώς είναι προφανές ότι ευνοούνται, μέσω των κατευθύνσεων αυτών, τα μεγάλα σχήματα.

Οι απαιτήσεις που σωρεύονται στις ήδη μεγάλες υποχρεώσεις των Διαμεσολαβητών για την παραμονή στο επάγγελμα είναι αδιανόητες.

Στην δική μας, την σημερινή ελληνική πραγματικότητα, αντιμετωπίζουμε την διαρκή συρρίκνωση της αγοράς, την οικονομική  και  φορολογική  εξόντωση, τις αθέμιτες πρακτικές και την απουσία Κρατικού και Εποπτικού ελέγχου.

Όλα αυτά απαιτούν καθημερινά εγρήγορση και συντονισμό δράσης.

Όλα αυτά μπορούν να έχουν  καλλίτερο αποτέλεσμα όταν ενισχύονται από την στήριξη των Μελών και όταν πλαισιώνονται με την παρουσία και συμπόρευσή τους.

  • Η αδιαφορία είναι παράδοση άνευ όρων
  • Η κριτική αν δεν είναι άδικη είναι απλώς ασφαλής
  • Η ενεργή στήριξη είναι η ανάγκη

Ανταποδοτικά οφέλη για τα Μέλη έχει πολλά να απαριθμήσει η ΕΝΩΣΗ.

Όμως κατά την γνώμη μου θα αρκούσε και μόνο ένα.

Η Ύπαρξή της επί 78 συναπτά έτη και η αταλάντευτη Μέριμνα  για την υπεράσπιση του επαγγέλματος και των Μελών της.

Δήμητρα Λύχρου

Πρόεδρος ΕΕΑΕ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*