Υπέρ της ασφάλισης Επαγγελματικών Αστικών Ευθυνών, ο Γ. Τσιρώνης

Υπέρ της μεγαλύτερης διείσδυσης στο επιχειρείν των προγραμμάτων Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνη σε θέματα Περιβαλλοντικής Ευθύνης τάχθηκε, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ με τίτλο «Meeting the Brokers of a sustainable future!», που αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ανθρακικά ουδέτερη εκδήλωση του Συνδέσμου.

 Ο κ. Τσιρώνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ασφάλιση του επιχειρηματία για θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα για τον ίδιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μείωση του κόστους επένδυσης, την ενίσχυση της έννοιας «πρόληψη» και την προστασία της επιχείρησης από κακόβουλες πράξεις.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι ο κλάδος των μεσιτών ασφαλίσεων να προωθήσει διά των δικτύων του και των συνεργατών του τα εν λόγω προϊόντα, επισημαίνοντας ότι μέσω αυτών η ασφαλιστική αγορά θα βρει ένα ακόμη στήριγμα στη γενικότερη προσπάθειά της να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, αναφερόμενος στη σημασία που έχει για όλους και ειδικότερα για τις νέες γενιές η προστασία του περιβάλλοντος, επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος αναγνωρίζει τη σημαντική επιρροή, ατομικά και επιχειρηματικά, των δραστηριοτήτων του κλάδου  στην κοινωνία και δεσμεύεται προκειμένου οι δράσεις του να επιλέγονται πάντα με γνώμονα την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον, καθώς και τη διαρκή ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*