Κοντά στο να κλείσει η πώληση της θυγατρικής της Deutsche Bank, Abbey Life

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να αγοράσει την ασφαλιστική θυγατρική της Deutsche Bank στη Μ. Βρετανία, Abbey Life, βρίσκεται η Phoenix Group Holdings, η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία funds ασφαλειών ζωής μη προσβάσιμα σε νέους πελάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Bank είχε βάλει «πωλητήριο» στην Abbey Life από τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που προκαλούν στην κερδοφορία και την κεφαλαιακή της επάρκεια τα αρνητικά επιτόκια, ο έντονος ανταγωνισμός στην γερμανική τραπεζική αγορά και το σφίξιμο του κλοιού της εποπτείας. Την Παρασκευή, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είδε τη μετοχή της να καταγράφει ημερήσιες απώλειες 8%, μόλις γνωστοποιήθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απαιτεί 14 δις. δολάρια για να κλείσει την έρευνα για τις καταχρηστικές πωλήσεις «τοξικών» παραγώγων που πυροδότησαν την διεθνή χρηματοοικονομική κρίση.

«Η Abbey Life είναι μια μεγάλη επιχείρηση και θα την αγοράσουμε εάν έχουμε την ευκαιρία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Phoenix Clive Bannister. Η Abbey Life, την οποία η Deutsche Bank αγόρασε το 2007 έναντι 977 εκατ. στερλινών, αποτιμάται στο 1 δις. στερλίνες. Ενδιαφέρον για την εξαγορά της φέρονται να έχουν εκδηλώσει η Admin Re, θυγατρική της Swiss Re, καθώς και η Legal & General.

H Abbey Life είναι μια από τις έξι εταιρείες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Financial Conduct Authority (μια από τις εποπτικές αρχές του χρηματοοικονομικού κλάδου στη Βρετανία), για καταχρηστικές πρακτικές σε κατόχους μακροπρόθεσμων ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής. Η έρευνα θα μπορούσε να καταλήξει σε επιβολή προστίμου ή εντολή για καταβολή αποζημιώσεων στους ζημιωθέντες πελάτες. Ο κ. Bannister δήλωσε ότι η Phoenix θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς την εποπτική αρχή που απορρέουν από την τυχόν εξαγορά της Abbey Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*