Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Το Ετήσιο Συνέδριο της στην Νίκαια της Γαλλίας

Στη  Νίκαια, το ονομαστό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, πραγματοποίησε φέτος το Ετήσιο Συνέδριο η Συνεταιριστική Ασφαλιστική με σκοπό την επιβράβευση εκλεκτών συνεργατών οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν και να ξεχωρίσουν στους παραγωγικούς τους στόχους, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά κριτήρια.

Η συμμετοχή και η δέσμευση όλων όσων συμμετείχαν ήταν εντυπωσιακή και για άλλη μια φορά το Συνέδριο της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συνεργάτες και στελέχη, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να θέσουν νέους στόχους, να ενημερωθούν για τα δρώμενα της εγχώριας αγοράς, αλλά και του εξωτερικού και να συνδράμουν όλοι από κοινού, με ουσιαστικές και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της Εταιρίας.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κος Θωμάς Ιωαννίδης,  τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για ομαδική δουλειά και δέσμευση στους στόχους της εταιρείας. Επίσης, έκανε μία ανασκόπηση των έργων που έχει υλοποιήσει η Εταιρία τον τελευταίο χρόνο και πως αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του Solvency II.

Συντονίστρια του Ετήσιου Συνεδρίου ήταν η κα Νεκταρία Μπέσσα, Διευθύντρια Διοικητικού & Ανάπτυξης της Εταιρίας, η οποία αφού αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό μοντέλο διαχείρισης της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και στην ανθεκτικότητα του στον χρόνο, κάλεσε στη συνέχεια τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της εταιρείας να απευθύνουν ένα χαιρετισμό.

Ο Βουλευτής Ν. Σερρών, κος Μιχάλης Τζελέπης , ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στον αγροτικό τομέα, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και στις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζει. Ο Πρόεδρος των Συνεταιριστικών Τραπεζών, κος Νικόλαος Μυρτάκης, εστίασε στην άψογη συνεργασία των Συνεταιρικών Τραπεζών με την Συνεταιριστική Ασφαλιστική όλα αυτά τα χρόνια και εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Unipol – Μετόχων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής – κος Enrico San Pietro, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη της Εταιρίας για την συνετή και επιτυχημένη διαχείριση και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, κο Δημήτρη Ζορμπά, τον οποίο αποκάλεσε στυλοβάτη της Εταιρίας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, εκφράζοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του Ομίλου Unipol στην Συνεταιριστική Ασφαλιστική και την απόλυτη στήριξή της σε κάθε της βήμα.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρίας, κος Μανώλης Φουντουλάκης, δήλωσε την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων όλων των συνεργατών που ήταν παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο, εστιάζοντας στην υγιή ανάπτυξη της παραγωγής η οποία θα επιτευχθεί με σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και συνέπεια, προκειμένου να παραδίδονται στον τελικό καταναλωτή ποιοτικές υπηρεσίες.

Το δεύτερο μέρος του Συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του κου Δημήτρη Ζορμπά, Γενικού Διευθυντή της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, ο οποίος ανέδειξε ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά, κάνοντας την αντιπαραβολή με τα ανεπτυγμένα οικονομικά μεγέθη άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που ακμάζουν στον ασφαλιστικό τομέα. Ο κ. Ζορμπάς στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αύξησης των κατώτατων ορίων ασφαλιστικής κάλυψης στην  Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτων λέγοντας: «Είναι επιτέλους η ώρα να σταματήσει η κατρακύλα των ασφαλίστρων στην Αγορά και να φερθούμε όλοι με υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες μας».

Στη συνέχεια παρουσίασε την εντυπωσιακή θέση της Συνεταιριστικής σε μία περίοδο ύφεσης και συρρίκνωσης της οικονομίας της χώρας. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, σημείωσε,   στην χρήση του 2015 ένα πολύ ισχυρό ισολογισμό με την κερδοφορία να ξεπερνά τα 1,9 εκατ. ευρώ και τον δείκτη Solvency II να ανέρχεται στο 192%! Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, υπογράμμισε ο κ. Ζορμπάς, εμπνέει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες της και τους ασφαλισμένους γιατί είναι μία πολύ υγιής επιχείρηση που απολαμβάνει της στήριξης των μετόχων της που είναι μεγάλες συνεταιριστικές εταιρείες της Ευρώπης με σημαντικά κεφάλαια και τεχνογνωσία και οι κορυφαίοι ελληνικοί συνεταιρισμοί.

Κατόπιν, τον λόγο πήρε η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η οποία με την σειρά της μίλησε για το ασταθές οικονομικό περιβάλλον των χωρών της Ε.Ε. που δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης, για την «ατροφική» ασφαλιστική συνείδηση των καταναλωτών και για τους τρόπους επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων. Στην συνέχεια, η κα Εύα Βαρουχάκη, Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και Διεθών Σχέσεων της Ε.Α.Ε.Ε. έκανε λόγο για τις εξελίξεις σε νομικό και θεσμικό πλαίσιο, καθώς επίσης και για το θέμα της πιστοποίησης των διαμεσολαβούντων και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νέο νόμο.

Στο τέλος του Συνεδρίου, σε κλίμα εορταστικό, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις όλων των συνεργατών που διακρίθηκαν για την πίστη και τον ζήλο τους, ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο έτος, με την πεποίθηση ότι τόσο οι άνθρωποι της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, όσο και οι συνεργάτες της, σαν μία τεράστια συνεταιριστική αλυσίδα, θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες των ασφαλισμένων τους και θα καθιερωθούν ακόμη περισσότερο στην συνείδησή τους,  ως την πλέον αξιόπιστη και φερέγγυα εταιρία!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*