Οι προβλέψεις της Willis Re από το Μόντε Κάρλο

της Ελενας Ερμείδου

Οι συνθήκες στην αγορά αντασφαλειών χειροτερεύουν άλλα όχι τόσο όσο τα περασμένο έτος. Αυτό το μήνυμα έδωσε στο Rendez vous του Μόντε Κάρλο η Willis Re διευκρινίζοντας ότι αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης στις τιμές των αντασφαλίστρων δεν υπάρχει ουδεμία ένδειξη για επιστροφή στην κερδοφορία. Προέβλεψε, παράλληλα ότι η κερδοφορία των αντασφαλιστών και οι αποδόσεις επί των επενδύσεων θα επιδεινωθούν στα επόμενα χρόνια.

AM Best, Moody’s, Fitch, S&P ήδη είχαν ανακοινώσει τους ίδιους χρησμούς για τους αντασφαλιστές  εν όψει του συνεδρίου των αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο.

Η εισροή κεφαλαίων και νέων παικτών στην αγορά αντασφαλειών μεταβάλλει το τοπίο και ανοίγει νέους δρόμους για την αντιμετώπιση των χρηματοοικονομικών κινδύνων, αλλάζει στους μεσίτες τους τρόπους που μέχρι σήμερα διεκπεραίωναν τις συναλλαγές τους και διένεμαν τα προϊόντα τους στην αγορά, τονίζει η Willis Re. Μπορεί να προκαλεί εμπόδια, ωστόσο γεννά και ευκαιρίες, προσθέτει η μεσιτική αντασφαλειών.

Πάντως, αν και ο CEO John Cavanagh της Willis Re εξήγησε ότι οι συνθήκες στην αγορά αντασφαλειών χειροτερεύουν, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η εποχή είναι πολύ καλή για αγορές αντασφαλειών.

Η Willis Re αναμένει πτώση των αποδόσεων κεφαλαίου  5.5% – 7.5% το 2016 και το 2017.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*