Δ. Γαβαλάκης

Δ. Γαβαλάκης: Πρόταση για τον περιορισμό των παραβιάσεων των αρχών της Ασφάλισης

Πρόταση να ενημερώνεται  η Γ.Γ. καταναλωτή για αυτούς που παραβιάζουν τις αρχές της ασφάλισης,  ώστε να έχουν σωστή πληροφόρηση  όλοι οι καταναλωτές υπέβαλλε ο κ.Δημήτρης Γαβαλάκης Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και ΠΣΣΑΣ στην διάρκεια της ημερίδας  που διοργάνωσε η Επιτροπή Τραπεζικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων του ΕΕΘ με θέμα “Όχι στις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών στην Ασφαλιστική Αγορά”

Ο ίδιος σημείωσε ότι η δράση των τραπεζών ξεκίνησε το 2003 και κορυφώθηκε το 2006 όπου κατέκτησαν το 35% του μεριδίου της ασφαλιστικής αγοράς σε προϊόντα αποταμιευτικά και ενυπόθηκα.

Το 2007 βγήκε νόμος όπου ένας πιστοποιημένος υπάλληλος αρκούσε για να μπορούν να πουλούν όλοι οι υπάλληλοι ασφαλιστικά προϊόντα, ενώ το 2011 απαιτήθηκε η πιστοποίηση. Παράλληλα παρουσιάστηκαν μαζικά φαινόμενα από πωλήσεις μέσω των τραπεζικών καταστημάτων με υπασφάλιση στα ασφαλιστήρια πυρός και με αποταμιευτικά προγράμματα αντί καταθέσεων που πίστευε ότι έκανε ο πελάτης…

Η οδηγία 462 ήρθε το 2013, αλλά αυτό κράτησε λίγο γιατί η εποπτική αρχή δεν έκανε ελέγχους. Παράλληλα αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εργασίες στις τράπεζες λόγω μείωσης των καθαυτού τραπεζικών εργασιών, χωρίς να πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*