Πώς θα ξεπεράσει τα εμπόδια η (αντ)ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου

της Ελενας Ερμείδου

Το στένεμα περιθωρίων στην αγορά, ο έντονος ανταγωνισμός, και η υπεραποθεματοποίηση των (αντ)ασφαλιστικών ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην τιμολογιακή πολιτική του κλάδου ασφαλειών της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου διατυπώνει μελέτη της PwC.

Ο μέσος όρος του δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα του κλάδου κυμαίνεται πλέον γύρω στο 100%, πράγμα που σημαίνει ότι οι (αντ)ασφαλιστικές δεν έχουν πολλά περιθώρια για ελιγμούς.  Αμεσα, πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να αυξήσουν την κερδοφορία τους παράλληλα με τις απαιτήσεις που μπορεί να κληθούν να καλύψουν από μελλοντικά συμβάντα φυσικών καταστροφών. .

Μέχρι σήμερα οι ζημιές από φυσικές καταστροφές ήταν ήπιας μορφής ωστόσο η ευνοϊκή αυτή κατάσταση για τις (αντ)ασφαλιστικές δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί σημειώνει η PwC. Βάσει των δεδομένων αυτών, η PwC προειδοποιεί η ενίσχυση των φαινομένων των φυσικών καταστροφών θα «κατασπαταλήσει» τα αποθέματα των (αντ)ασφαλιστικών.

Στο επενδυτικό περιβάλλον αναφέρει η PwC τα επιτόκια δεν βοηθούν τις επιδόσεις των (αντ)ασφαλιστικών ώστε να μπορούν να δώσουν εγγυήσεις για αυξημένες αποδόσεις.

Δίκοπο μαχαίρι και τα ILS, τα οποία προβλέπεται να καταγράψουν περαιτέρω ανάπτυξη περνώντας τα κεφάλαια στο Λονδίνο μέσα από φτηνά κανάλια.

Τούτων λεχθέντων, η PwC προτείνει καινοτομία σε συνδυασμό με συγκρατημένες πολιτικές. Σε κάθε άλλη περίπτωση, προειδοποιεί, πως οι (αντ)ασφαλιστικές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τα αμέσως επόμενα χρόνια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*