Ελλάδα – Γαλλία – Ασφαλιστική συμμαχία, με στόχο προτάσεις για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Του Νίκου Σακελλαρίου

Ελληνογαλλική συνεργασία υψηλότατου επιπέδου, με στόχο την ενημέρωση και την υιοθέτηση τεχνογνωσίας για τις δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ ιδιωτικής ασφάλισης και οικονομικών φορέων πάνω σε καίρια θέματα, όπως είναι η αναδιαμόρφωση του Ασφαλιστικού, η δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων και η συνδιαχείριση ασφαλιστικών φορέων, πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Στελέχη από τoν γαλλικό κρατικό φορέα Εθνικό Ινστιτούτο Συλλογικής Ασφάλισης και Πρόληψης (Institut National de Prevoyance Collective) βρίσκονται στην Αθήνα για επαφές με ελληνικούς φορείς που σχετίζονται με θέματα ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να συνεισφέρουν τεχνοκρατικά στη δημιουργία προτάσεων που θα βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Χθες είχαν σημαντική συνάντηση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κατά την οποία η γενική διευθύντρια της Ένωσης Μαργαρίτα Αντωνάκη πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενημερωτική παρουσίαση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις της ΕΑΕΕ για τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων αλλά και τη γενικότερη συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος υπό την μορφή κοινών δράσεων με την κοινωνική ασφάλιση.

Επίσης, το γαλλικό κλιμάκιο συναντήθηκε με 15 γενικούς διευθυντές στο Υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι τους παρουσίασαν τις δομές και τους στόχους του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Στο τέλος της χθεσινής ημέρας υπήρχαν επαφές και με τον ΣΕΒ, ώστε να ακουστούν και οι προτάσεις των επιχειρηματιών και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ελληνική ασφάλιση, τα εργασιακά και τα θεσμικά θέματα.

Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με ανώτατα στελέχη του ΕΟΠΥΥ, της ΓΣΕΕ, και οι διήμερες επαφές θα κλείσουν με γεύμα εργασίας με μέλη της Ακαδημίας Αθηνών.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INPC

To Εθνικό Ινστιτούτο Συλλογικής Ασφάλειας και Πρόληψης ιδρύθηκε το 1982 στη Γαλλία από τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να υλοποιήσει ασφαλιστικούς στόχους για κοινές δράσεις σε θέματα που αφορούν την πρόληψη στην υγεία, την αποταμίευση και τη σύνταξη συμπληρωματικά με την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*