Η Interamerican ενισχύει την ηγετική θέση της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων

Σημαντική αύξηση πελατών κατά 8,4% στον κλάδο ασφάλισης Αυτοκινήτου πέτυχε η Interamerican κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, φθάνοντας στους 553.774 πελάτες έναντι 510.961 κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και αυξάνοντας το μερίδιό της επί του συνόλου των ασφαλισμένων οχημάτων της αγοράς σε ηγετικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στον ιδιαίτερα ευμετάβλητο, για πολλούς λόγους -ανασφάλιστα οχήματα, δραστηριοποίηση ΕΠΥ, οξύς ανταγωνισμός κ.ά.-, και μοναδικό υποχρεωτικό κλάδο ασφάλισης η εταιρεία έχει αναπτύξει κατά τα τελευταία χρόνια μια σταθερή δυναμική, η οποία της εξασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και οφείλεται σε μια σύνθεση σημαντικών παραγόντων και σε πολιτική που συγκλίνουν στο όφελος του πελάτη και τη διαφοροποιούν αισθητά από τις άλλες εταιρείες.

INTERAMERICAN_CarPoint_inside

Αναλυτικότερα, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα οχημάτων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου ανήλθαν σε 68,8 εκατ. ευρώ, έναντι 70,8 εκατ. πέρυσι (μόλις 2,9% μείωση), σε μια περίοδο κατά την οποία η αγορά υπέστη μεγάλη μείωση στο σύνολό της, που έφθασε στο 11,1% (στοιχεία Μαΐου). Τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Interamerican στον κλάδο, είναι:

  • ο πλουραλισμός στη διανομή, με ισορροπημένη σχέση παραγωγής μεταξύ των φυσικών δικτύων -όπου το 50,6% προέρχεται από το εταιρικό δίκτυο agency και το δίκτυο συνεργαζομένων brokers- και των απευθείας πωλήσεων, όπου το 49,4% παρήγαγε η Anytime
  • η καινοτομία, με εφαρμογές σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και νέα προγράμματα, όπως το οικονομικότερο «Buy the Mile», το οποίο βασίζεται στην εφαρμογή της τηλεματικής και της τιμολόγησης  με το χιλιόμετρο, κερδίζοντας την προτίμηση νέων πελατών που κάνουν λιγότερα από 5.000 χιλιόμετρα ετησίως
  • η καθετοποίηση της διαχείρισης (underwriting, αξιοποίηση ιδιόκτητων υποδομών-CarPoint και συνεργείων, απλοποίηση αποζημιωτικών διαδικασιών), με συνέπεια τον καλύτερο έλεγχο του δείκτη ζημιών που έχει περιοριστεί στο 55,9% από το 67,5% πέρυσι
  • οι εσωτερικές συνέργειες, καθώς η οδική βοήθεια Interamerican, που ηγείται της ασφαλιστικής αγοράς στον τομέα, προσθέτει σημαντική αξία στις παρεχόμενες υπηρεσίες
  • η υψηλή ικανοποίηση των πελατών, ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω αναφερόμενων χαρακτηριστικών, που αντικατοπτρίζεται στον ειδικό δείκτη NPS (Net Promoter Score), ο οποίος κυμαίνεται στη διεθνώς υψηλή επίδοση των 62 μονάδων για τις αποζημιώσεις αυτοκινήτου και αφορά κυρίως στην πρόθεση σύστασης της εταιρείας για ασφάλιση αυτοκινήτου σε τρίτους.

Ειδικότερα η Anytime, που αποτελεί πρωτοπόρο τρόπο διανομής στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έφθασε κατά το πρώτο εξάμηνο τους 280.000 πελάτες με αύξηση κατά 33.000 από το 2015, ξεπερνώντας το ήμισυ των ασφαλισμένων οχημάτων της εταιρείας, ενώ αύξησε την παραγωγή της κατά 3,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, φθάνοντας τα 34,1 εκατ. ευρώ.  Η Anytime ανέπτυξε περαιτέρω τις συνεργασίες με retailers στη διανομή και επιπλέον διατίθεται και από τα φυσικά δίκτυα με πολύ καλά αποτελέσματα, καταρρίπτοντας τον μύθο του «εσωτερικού ανταγωνισμού» και εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες επιλογής του πελάτη.

Στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων είναι ενδεικτική της ποιότητας και της επιτυχούς εστίασης στον πελάτη η ελαχιστοποίηση των παραπόνων. Κατά το 2015 η Interamerican είχε καταγράψει αντιστοιχία παραπόνων στις αποζημιώσεις 1 προς 1.856. Τέλος, επισημαίνεται ότι η εταιρεία κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος κατέβαλε αποζημιώσεις για 22.128 περιπτώσεις στον κλάδο συνολικού ύψους 27,1 εκατ., ενώ κατά το 2015 είχε πληρώσει σε αποζημιώσεις ασφάλισης αυτοκινήτων 59,2 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*