Η ανάθεση των εφημεριών περνά σε νέα εποχή!

Μέχρι σήμερα η μηνιαία ανάθεση των εφημεριών των γιατρών, ήταν μία χρονοβόρα και ιδιαίτερα εργώδης διαδικασία, η οποία – μεταξύ άλλων – δημιουργούσε συχνά προστριβές ανάμεσα στο προσωπικό και την προϊσταμένη αρχή, κοστίζοντας τελικά στη λειτουργία της εκάστοτε κλινικής. Τέλος σε όλ’ αυτά φιλοδοξεί να δώσει το ειδικό λογισμικό που ανέπτυξε η Ernst & Young (EY), για λογαριασμό της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Το εργαλείο αυτό αυτοματοποιεί τη διαδικασία ανάθεσης εφημεριών, οδηγώντας σε εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα είναι άρτιο ως προς τους κανόνες, διασφαλίζοντας ένα αίσθημα δικαιοσύνης και σεβασμού στις προτιμήσεις και τους προσωπικούς περιορισμούς των γιατρών σε εφημερία.

loutradis«Το ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής ανάθεσης των εφημεριών της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτόματα και μέσα σε λίγα λεπτά, ένα πλήρες και ιδιαίτερα λεπτομερές πλάνο εφημεριών μίας μεγάλης κλινικής 80 ιατρών» τονίζει ο Δ/ντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Λουτράδης. Εκφράζει, επίσης, την ελπίδα του η αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας να συμβάλλει ταυτόχρονα και στην αρτιότερη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων του προσωπικού της κλινικής.

Το λογισμικό που ανέπτυξε η EY χορηγήθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

ernst&young_logoΟ Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων τη ΕΥ Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά, η ΕΥ Ελλάδας καταθέτει ένα μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο μίας καλύτερης καθημερινότητας για το ιατρικό προσωπικό της κλινικής. Θεωρούμε καθήκον μας, στις δύσκολες ημέρες της κρίσης που περνάει η χώρα, τη συνεισφορά μας στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Ένας χώρος που, ενώ έχει ανάγκη από λύσεις και εργαλεία ικανά να βελτιώσουν το επίπεδο υπηρεσιών στους ασθενείς, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κόστος, λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να τις προάγει».

Πίσω από το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, κρύβεται ένα σύνθετο μοντέλο και ένας ισχυρός μηχανισμός βελτιστοποίησης.

Ο Γιώργος Κολόμβος, υπεύθυνος του τομέα Επιχειρησιακής Έρευνας στο τμήμα Επιχειρηματικής Μοντελοποίησης της ΕΥ, αναφέρει: «Η δύναμη του συγκεκριμένου εργαλείου είναι η παραμετροποίησή του. Κανένα πρόβλημα δεν είναι ίδιο με κανένα προηγούμενο και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μοναδικό. Στόχος μας είναι η κατασκευή εξειδικευμένων αλγορίθμων και μοντέλων που να υποστηρίζουν ένα συγκεκριμένο διαχειριστή, σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημά του. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των μεγάλων εταιρειών έγκειται στη δυνατότητά τους να κατασκευάζουν αλγορίθμους, κομμένους και ραμμένους στις ανάγκες τους. Η Ελλάδα διαθέτει τη γνώση, την κατάρτιση και το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό, που της επιτρέπει να βοηθήσει οργανισμούς και επιχειρήσεις να δημιουργήσουν το δικό τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*