Στην ΓΓΔΕ οι βάσεις δεδομένων για τα ανασφάλιστα

Για μια ακόμη φορά, που θα είναι πιθανότατα κι η τελευταία, μετρά αντίστροφα η ασφαλιστική αγορά πριν το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ριχθεί στο κυνήγι των ανασφάλιστων οδηγών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες η ΓΓΔΕ πρόκειται να παραλάβει από την ασφαλιστική αγορά δύο βάσεις δεδομένων για τα ασφαλισμένα οχήματα της χώρας. Μία από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και μια δεύτερη από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Και οι δύο φορείς έχουν δεσμευθεί ότι θα αποστείλουν το πληροφοριακό υλικό στην Γενική γραμματεία ίσως και εντός του μηνός, με την προοπτική έως τις 15 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η περιβόητη διασταύρωση των δεδομένων που έχει στη διάθεσή του το δημόσιο με τα αντίστοιχα της ασφαλιστική αγοράς. Στόχος είναι να διορθωθούν όλα τα λάθη και να προσδιοριστούν ποιοι είναι πραγματικά ανασφάλιστοι, ώστε να αποφευχθούν τυχόν… παρεξηγήσεις κατά την αποστολή των πρόστιμων στους παρανομούντες.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος από τους θεσμούς. «Οι κυρώσεις στους ανασφάλιστους και κατά συνέπεια ο περιορισμός του φαινομένου, αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης και υπό αυτή την έννοια δεν τίθεται ζήτημα αθέτησης του στόχου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*