Βρετανικό brain drain

Ένα κύμα φυγής επαγγελματιών υγείας διαφαίνεται στον ορίζοντα της Βρετανίας μετά το Brexit. Σύμφωνα με τους Times, αξιωματούχοι από κορυφαία νοσοκομεία της χώρας προειδοποιούν πως μια έξοδος Ευρωπαίων γιατρών και νοσηλευτών, μετά την ψήφο για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., θα πλήξει διάφορους τομείς, από τη φροντίδα του καρκίνου έως τις επεμβάσεις εγκεφάλου.

Μάλιστα, ορισμένοι Ευρωπαίοι επαγγελματίες υγείας εγκαταλείπουν ήδη το NHS, το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά σε υπηρεσίες εξειδικευμένης φροντίδας. Ένας στους τέσσερις γιατρούς σε εξειδικευμένα νοσοκομεία προέρχονται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και επειδή διαθέτουν σπάνιες ικανότητες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από Βρετανούς συναδέλφους τους. Αξιωματούχοι του NHS υποστηρίζουν πως οι ασθενείς θα είναι σε κίνδυνο αν φύγουν.

Με επιστολή στους Times, η Ομοσπονδία Εξειδικευμένων Νοσοκομείων παροτρύνει τη βρετανική κυβέρνηση να εγγυηθεί το μέλλον του ευρωπαϊκού προσωπικού στο NHS, ωστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*