ΠΟΕΔΗΝ: Πλάτες στον Πολάκη κάνει το Μαξίμου

Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι επιδεικνύει προκλητική ανοχή στις ύβρεις Πολάκη και αδιαφορία για την πορεία αποσύνθεσης του ΕΣΥ.

Αφορμή για αυτό το νέο «επεισόδιο» αποτελεί η σύσκεψη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άνδρες παραμονές του Δεκαπενταύγουστου (εδώ), για την οποία – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ – δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου ούτε υπήρξε κάποια διαρροή από κύκλους του Μαξίμου που να επισημαίνουν την ενόχληση του Πρωθυπουργού για το σάλο που είχε προκαλέσει λίγες ημέρες πριν η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε καταγγελίες της Ομοσπονδίας.

«Ο Πρωθυπουργός γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς με τσολιάδες στην Άρτα και από το Μέγαρο Μαξίμου σιγή ιχθύος για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας. Καμία διάθεση για οργάνωση κυβερνητικής σύσκεψης προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για διόρθωση των πολιτικών που εφαρμόζονται στον τομέα της Υγείας με πραγματικές προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει ακάθεκτος τις ύβρεις και τις ψευτοπαλικαριές» προσθέτει.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι μόνες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία το 2015 αφορούν 450 υπαλλήλους, από τις 950 συνολικά που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Όσο για τις 1.660 νέες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα τα ανάλογα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2016, χώρια που καραδοκεί και ο «κόφτης» των δαπανών.

«Οφείλονται κανονικές άδειας στο προσωπικό από το έτος 2012. Για να δοθεί στο προσωπικό πέντε ημέρες άδειας το καλοκαίρι, δουλεύουν σερί ένα μήνα χωρίς ρεπό. Χρονιάρες μέρες τον Δεκαπενταύγουστο και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό δεν χορηγήθηκαν ούτε τα ρεπό της εβδομάδας. Οι Ιατροί εφημερεύουν χωρίς σταματημό. Πεθαίνουν άνθρωποι από την κατάσταση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα» τονίζει η Ομοσπονδία.

«Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με  4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων. Για τις μηδενικές προσλήψεις πέρυσι στον κο Κουρουμπλή, Υπουργό Υγείας, έφταιγε το ΑΣΕΠ. Εφέτος στον κο Πολάκη φταίει η γραφειοκρατία» λέει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υπενθυμίζει ότι σε περσινή σύσκεψη με τον τότε Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για την επίσπευση των προσλήψεων, κανείς δεν αμφισβήτησε ότι για η κωλυσιεργία σχετίζεται με την καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.

«Για τις μεσαιωνικές ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, δεν φταίνε οι Δικαστές, αλλά το σαθρό θεσμικό πλαίσιο που παραδέχτηκαν εκ των υστέρων οι Υπουργοί της Υγείας, το οποίο θεσμοθετεί την προαιρετικότητα στην εκδίωξη των εργολάβων και όχι την υποχρεωτικότητα» συμπληρώνει, κατηγορώντας Μαξίμου και Αριστοτέλους ότι εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές φορώντας δήθεν αριστερό προσωπείο.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα Σωτηρίας του ΕΣΥ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, εκεί που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και τους πολίτες να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (εδώ).

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*