Απίστευτο! Και νέα γκάφα ΕΟΠΥΥ με τα αναλώσιμα του διαβήτη

Μειδίαμα προκαλεί η νέα «γκάφα» στην οποία υπέπεσαν οι υπάλληλοι και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αναφορικά με τα αναλώσιμα για τον διαβήτη.

Σε ανακοίνωση για τους πάσχοντες από ΣΔ που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, ο Οργανισμός αναφέρεται για μία ακόμη φορά (εδώ) σε ένα ανύπαρκτο προϊόν: στους αισθητήρες μέτρησης γλυκόζης. Για να είμαστε δίκαιοι όμως, θα πρέπει να πούμε ότι αυτή τη φορά το εν λόγω προϊόν θυμίζει κάτι από το πραγματικό, αφού η απόφαση κατά λέξη μιλάει για τους… αισθητήρες-καθετήρες. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Προφανώς, οι υπάλληλοι έχουν κατανοήσει ότι έσφαλαν αρχικώς. Αντί όμως να το αναγνωρίσουν προχωρώντας σε διόρθωση της αρχικής απόφασης και όλων όσων σχετίζονται με αυτήν, εκδίδουν νέα απόφαση στην οποία επαναλαμβάνεται το λάθος, αλλά υπάρχει και κάτι από το σωστό.

Ας υποθέσουμε όμως έστω ότι η νέα απόφαση έχει ισχύ. Σύμφωνα με την απόφαση, για τους πάσχοντες από ΣΔ που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, δίνεται η δυνατότητα συγχορήγησης καθετήρων γλυκόζης συνδεόμενων με την αντλία έγχυσης ινσουλίνης και ταινιών μέτρησης σακχάρου αίματος και σκαρφιστήρων. Για τους μεν καθετήρες ο Οργανισμός δικαιολογεί 2-5 τεμάχια μηνιαίως, ενώ για τις ταινίες μέτρησης ισχύουν οι ποσότητες που ορίζονται στο άρθρο 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*