ΑΧΑ: Συμβάλλει ενεργά στη διάδοση καινοτόμων λύσεων για την προστασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Εκατό ιστορίες για έργα που υλοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την πρόληψη στην υγεία, τις φυσικές καταστροφές και μείζονα κοινωνικά ζητήματα, όπως παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Impact Journalism Day, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφορμή κινητοποίησης για 120 εκατομμύρια αναγνώστες 55 κορυφαίων εφημερίδων σε 50 χώρες.

ΔΤ_ΑΧΑ_ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ_ΛΥΣΕΙΣ_ΒΕΛΤΙΩΣΗ_ΚΟΙΝΩΝΙΑΣH AXA αποτελεί ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Impact Journalism Day, που υλοποιείται από τη νεοφυή εταιρεία Sparknews με στόχο τη διάδοση σε όλο τον κόσμο καινοτόμων λύσεων που συμβάλλουν στη δημιουργία μίας καλύτερης και συμμετοχικής κοινωνίας.

Η υποστήριξη και προώθηση ενεργειών πρόληψης σχετικά με την υγεία και τις φυσικές καταστροφές βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της ΑΧΑ στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι, μέσω των προϊόντων της αλλά και ενεργειών σχετικά με την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρόληψη στους τομείς αυτούς, το κοινωνικό σύνολο να απολαμβάνει τη ζωή του με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερες έγνοιες.

Παρακάτω παρουσιάζονται έργα από όλο τον κόσμο τα οποία αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση.

Υγεία 

Νέα τεχνική για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου

Στο Πανεπιστήμιο του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία ερευνητές έχουν αναπτύξει μία επαναστατική τεχνική διάγνωσης σοβαρών ασθενειών – μεταξύ αυτών και του καρκίνου –  σε πρώιμο στάδιο. Προς το παρόν η νέα τεχνική των Ρώσων επιστημόνων έχει πολύ θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πειράματα που πραγματοποιούνται σε βοοειδή και σύντομα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε ανθρώπους προσφέροντας ελπίδες για έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Εθελοντές-«διασώστες» για περιστατικά καρδιακού εμφράγματος

Το Ίδρυμα Ticino Cuore έχει δημιουργήσει στην περιοχή Ticino της Νότιας Ελβετίας ένα δίκτυο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση απινιδωτή για περιπτώσεις καρδιακού εμφράγματος και βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για έγκαιρη επέμβαση. Μέσω μίας νέας εφαρμογής για κινητά και tablets, οι εθελοντές-«διασώστες» μπορούν να δουν πιθανές περιπτώσεις που συμβαίνουν σε κοντινή απόσταση και να σπεύσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους http://www.ticinocuore.ch/en

Δωρεάν θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο σε αγροτικές και απονωμένες περιοχές

Μέσω του προγράμματος «Patient Seeking Hospital» ασθενείς σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές της Aγγλίας που πάσχουν από καρκίνο αποκτούν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν την απαιτούμενη θεραπεία και περίθαλψη στο νοσοκομείο Bianibazar Cancer and General Hospital σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Αυτόματοι πωλητές υγιεινών σνακ

H ιδεά της πολωνικής ΜΚΟ Monar για τη δημιουργία ενός δικτύου αυτόματων πωλητών που προσφέρουν υγιεινές τροφές και σνακ έχει διπλά οφέλη για την κοινωνία. Αφενός δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την υγιεινή διατροφή και αφετέρου δίνει την ευκαιρία σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς υπεύθυνοι για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων για το δίκτυο αυτόματων πωλητών είναι άτομα με παρελθόν εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Αποτρέποντας την τύφλωση εκατομμυρίων Ινδών ασθενών

To δίκτυο νοσοκομείων Aravind Eye Care έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα έντονου ιατρικού προβλήματος στην Ινδία: Ο καταρράκτης οφείλεται για το 60% των τυφλώσεων στη χώρα που αντιστοιχεί σε εκατομμύρια άτομα, ηλικίας ακόμα και 40 ετών. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν την απαραίτητη θεραπεία για την αποφυγή της τύφλωσης σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές διατηρώντας την ποιότητα και το επίπεδο των υπηρεσιών ανεξάρτητα από το ποσό που μπορεί να καταβάλει ο ασθενής.

Δωρεάν λύσεις ehealth για την περίθαλψη ατόμων από περιοχές με χαμηλό βιοτικό επίπεδο

Η ανοιχτή πλατφόρμα SATMED έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών e-health σε ΜΚΟ, νοσοκομεία και ιατρικές σχολές που παρέχουν ιατρική φροντίδα σε άτομα από περιοχές με χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Χρησιμοποιείται σε προγράμματα ανάπτυξης των περιοχών αυτών και κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών αποστολών προσφέροντας δωρεάν ένα πλήρες φάσμα λύσεων και εργαλείων e-health.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://satmed.com/

Λύσεις για προστασία ενάντια στις φυσικές καταστροφές

Δημιουργώντας κατοικίες και σχολεία που αντιστέκονται στις φυσικές καταστροφές

Η οργάνωση Build Change δημιουργεί κατοικίες και σχολεία ικανά να αντέξουν μεγάλες φυσικές καταστροφές συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή μεγάλου αριθμού θανάτων. Μέσω του έργου της εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ οι κάτοικοι ενημερώνονται για τις κατάλληλες και ενδεδειγμένες πρακτικές και εργαλεία για την αντιμετώπιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.sparknews.com/en/video/build-change-saving-life-future-natural-disasters-earthquakes-and-typhoons

Νέο σύστημα ειδοποίησης προλαμβάνει τις καταστροφικές πυρκαγιές

H εταιρεία Lumkani έχει αναπτύξει μια «σωτήρια» λύση για το συχνό φαινόμενο και μείζον πρόβλημα των καταστροφικών πυρκαγιών στις φτωχές γειτονιές της Νότιας Αφρικής: Ένα εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης φωτιάς αναλύει την αύξηση της θερμοκρασίας και στέλνει άμεσες ειδοποιήσεις σε άλλες συσκευές – ακόμα και σε κινητά τηλέφωνα – κινητοποιώντας έγκαιρα τον πληθυσμό της περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.sparknews.com/en/video/lumkani-preventing-spread-fires-slums

Μείζονα κοινωνικά ζητήματα

Μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη κοινωνική πρωτοβουλία στην Αθήνα

Από τον Απρίλιο του 2016, μία ομάδα νεαρών εθελοντών βελτιώνει την καθημερινότητα του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού αστέγων ατόμων της πόλης: Ένα μικρό φορτηγό με δύο πλυντήρια, δύο στεγνωτήρια και μία μεγάλη δεξαμενή νερού επισκέπτεται τις γειτονιές της Αθήνας προσφέροντας σε άστεγους ανθρώπους υπηρεσίες καθαρισμού των ενδυμάτων τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.ithacalaundry.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*