Ημερίδα & δωρεάν εξετάσεις για τον Καρκίνο της Κεφαλής & του Τραχήλου

Την κυριότερη αιτία θανάτου και αναπηρίας σε πολλά μέρη του κόσμου αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες,  το καρκίνωμα εκ πλακωδών κυττάρων της περιοχής Κεφαλής και Τραχήλου. Ετησίως διαγιγνώσκονται πάνω από 500.000 νέα περιστατικά καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου  σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα η ασθένεια σκοτώνει περισσότερα από 200.000 άτομα που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία!

Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, τα 3/4 των κρουσμάτων του στοματικού καρκίνου θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν οι ασθενείς σταματούσαν το κάπνισμα και το αλκοόλ!

Η ραγδαία αύξηση της ασθένειας έχει θορυβήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα οδήγησε το 2015 την International Federation of Head and Neck Oncologic Societies (I.F.H.N.O.S.) να ορίσει την 27η Ιουλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου. Στο πλαίσιο αυτό, η  Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (www.haoms.org) διοργανώνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 8 το πρωί Ενημερωτική & Επιστημονική Ημερίδα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Δυστυχώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων είναι αλματώδης σε μικρότερες ηλικίες τα τελευταία χρόνια και η παγκόσμια κοινότητα  χάνει ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας» τονίζει ο καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας Νικόλαος Παπαδογεωργάκης.

Επιθυμία των διοργανωτών και των φορέων που στηρίζουν την Ημερίδα είναι να συνεισφέρει τα μέγιστα στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού και των Ελλήνων ιατρών και οδοντιάτρων για τον καρκίνο της Κεφαλής και Τραχήλου με σκοπό την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση και την έγκαιρη θεραπεία που σώζει ζωές. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της Ημερίδας θα μπορέσουν σε χρόνο που θα οριστεί επί τόπου να εξεταστούν δωρεάν από την Επιστημονική Ομάδα του καθηγητή.

Αναλυτικές πληροφορίες για την ενημερωτική εκστρατεία που διοργανώνεται παγκοσμίως, η οποία αφορά την Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου από την IFHNOS, το αναλυτικό πρόγραμμα της 2ης Ημερίδας, καθώς και φυλλάδια ενημέρωσης και αυτοεξέτασης του κοινού βρίσκονται στη διεύθυνση: www.world-cancer-day.gr.

Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ έχει την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικευόμενων Ιατρών Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*