στατιστικά, στατιστική, γραφείο, κομπιουτεράκι, στιλό, γράφημα

Σε σταθερές βάσεις η νέα παραγωγή του κλάδου

Χαμηλά κρατούν τον πήχη των ακυρώσεων οι ασφαλιστικές εταιρείες, με το πεντάμηνο να εμφανίζει τις επιστροφές ασφαλίστρων σε πολύ περιορισμένα επίπεδα έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Ειδικότερα, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαϊου 2016 ο δείκτης επιστροφών στον κλάδο Ζημιών περιορίσθηκε στις 30 μονάδες στη λήξη της περιόδου από 35 το 2016, έχοντας στις αρχές του έτους ξεκινήσει από τις 40 μονάδες έναντι 55 που ήταν τον Ιανουάριο του 2015.

Πολύ χαμηλά διαμορφώθηκε ο δείκτης ακυρώσεων και στις Ασφαλίσεις Ζωής, ο οποίος το Μάιο έκλεισε στις 100 μονάδες έχοντας ωστόσο ξεκινήσει τον Ιανουάριο από τις 60. Πέρυσι, ο σχετικός δείκτης είχε παρουσιάσει έντονες μεταβολές. Το Ιανουάριο κινήθηκε στα χαμηλά (60 μονάδες), εν συνεχεία το Φεβρουάριο, οπότε το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις βουλευτικές εκλογές έπιασε κόκκινο, ο δείκτης αυξήθηκε στις 235 μονάδες, τους δύο – τρεις επόμενους μήνες περιορίσθηκε στη ζώνη των 70 με 100 μονάδων για να εκτιναχθεί τον Ιούνιο, περίοδο του δημοψηφίσματος και του κινδύνου που υπήρξε ξη χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ, στις 250 μονάδες.

Στελέχη της αγοράς τονίζουν, απευθυνόμενα στο IW, ότι η φετινή χρονιά φαίνεται ότι θα κυλήσει ομαλά σε ότι αφορά τις ακυρώσεις, γεγονός το οποίο διαμορφώνει μια σταθερή βάση για τον κλάδο να «χτίσει» τη νέα του παραγωγή δίχως να μετρά απώλειες από τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Το στοίχημα βέβαια για την ιδιωτική ασφάλιση είναι να κινήσει τον ίδιο της τον… εαυτό, περιορίζοντας τις αθέμιτες τιμολογήσεις στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, στη δραστηριότητα δηλαδή από την οποία χάνονται τα περισσότερα έσοδα της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*