“Κερδισμένοι” από την υπόθεση Μαρινόπουλος οι κάτοχοι συμβολαίων ασφάλισης πιστώσεων

Κάποιοι λίγοι, μόλις 15 με 20, από μια λίστα χιλιάδων εταιρειών, θα είναι όλοι κι όλοι οι προμηθευτές του Μαρινόπουλου – κάτοχοι συμβολαίων ασφάλισης πιστώσεων, οι οποίοι τελικά δεν θα χάσουν ούτε ευρώ από το κούρεμα που προαναγγέλλεται για τις υποχρεώσεις της εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι εν λόγω προμηθευτές είχαν ασφαλίσει σε μέσα επίπεδα το 40% των χορηγούμενων πιστώσεων και υπό αυτή την έννοια εφόσον το κούρεμα των υποχρεώσεων της αλυσίδας διαμορφωθεί μεταξύ 40 και 50% – όπως λέγεται, οι απώλειες που θα υποστούν θα περιοριστούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα ανωτέρω στοιχεία δείχνουν ότι το επιχειρείν στην Ελλάδα δεν γνωρίζει τα προσφερόμενα από την ασφαλιστική αγορά εργαλεία και το πόσο αυτά μπορούν να περιορίσουν το ρίσκο των συναλλαγών τους.

Παράγοντες της Atradius με τους οποίους συνομίλησε το IW τόνισαν ότι η ασφαλιστική εταιρεία σαφώς και θα καλύψει τους πελάτες της στο ακέραιο, εφόσον τελικά το deal Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη προβλέπει κούρεμα πιστώσεων.

Διευκρινίζουν, δε, ότι από ασφαλισμένο σε ασφαλισμένο το ποσοστό κάλυψης διαφοροποιείται, βάσει αυτού όμως θα καταβληθούν και οι σχετικές αποζημιώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*