4ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην»

Μια εξαιρετική ευκαιρία ψυχικής και σωματικής τόνωσης για μικρούς και μεγάλους αποτελεί το 4o Φεστιβάλ «Ευ Ζην», το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τους Surfers4Life.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων:

  • ενδυναμωτικές και επιμορφωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.
  • σεμινάρια έγκριτων εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Διαλογισμό κλπ
  • εκθεσιακός χώρος με περίπτερα με περισσότερους απο 50 εκθέτες με προιόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται αποκλειστικά με το Ευ Ζην (‘Αθληση, ευεξία και ομορφιά, θεραπεία και αποκατάσταση, διατροφή κ.λπ.)
  • εξετάσεις με κινητές μονάδες όπως για HIV/AIDS, ηπατίτιδα Β & C, Alzheimer, καρκίνο μαστού μέσα από ψηλάφηση κ.ά.
  • αθλητικές δραστηριότητες όπως spinning, zumba και pilates
  • παιδικές δράσεις όπως face painting και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα όπως «το χώμα και ο ρόλος του», «το μέλι και η παραγωγή του» και ασκήσεις για παιδιά που βελτιώνουν την συγκέντρωση τους
  • το ΕυΖην μπαρ, με γεύματα και χυμούς ευεξίας
  • συναυλίες με καλλιτέχνες στη σκηνή της Τεχνόπολης

Στόχος των διοργανωτών είναι το Φεστιβάλ:

  1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων και ασθενειών.
  2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα «Είμαι Νικητής» σε όλους όσους δοκιμάζονται.
  3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ) επιλεγμένες οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους.

Στο πλαίσιο και της φετινής διοργάνωσης η ομάδα των Special Olympics Ηellas θα κάνει επίδειξη του αθλήματος Bocce. Το Bocce είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα των Special Olympics, καθώς συνδυάζει την άθληση αλλά και την ψυχαγωγία. Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνυπάρξουν με τους αθλητές και να γνωρίσουν αυτό το υπέροχο άθλημα δημιουργώντας ομάδες Unified (άτοµα µε διανοητική αναπηρία και άτοµα χωρίς διανοητική αναπηρία συμμετέχουν σε ομάδες) αποδεικνύοντας  έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Oι ώρες επίδειξης του αθλήματος είναι το Σάββατο 25/6 13.45-15.15 και την Κυριακή 10.00-11.45 & 13.45-15.45

Έμφαση έχει δοθεί φέτος και στις μουσικές δράσεις του Φεστιβάλ. Το Σάββατο 25 Ioυνίου στις 20:30, 50 performers θα μας ανυψώσουν με ένα μουσικό ταξίδι στον χώρο μέσα από κρουστά από την Βραζιλία, την Αφρική, τη Μ. Ανατολή και τη Μεσόγειο, και με χορούς όπως στροβίλισμα κτλ. Την Κυριακή 26 Ioυνίου στις 21:00, θα ταξιδέψουμε στον χρόνο από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα μέσα από αγαπημένες ανυψωτικές κλασικές μελωδίες σε συνεργασία με την οργάνωση Αθήνα Πολιτιστική Εταιρεία Κύτταρο Ζωής Τεχνών & Γραμμάτων και το Αθηναϊκό Ωδείο. Το σχήμα θα περιλαμβάνει 45 επαγγελματίες μουσικούς κλασικής μουσικής και μία χορωδία 50 παιδιών.

Η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ και η συμμετοχή στις περισσότερες από τις παράλληλες δραστηριότητες είναι δωρεάν (ομιλίες, δωρεάν εξετάσεις, παιδικές δράσεις, μεγάλη έκθεση).

Το εισιτήριο για την συμμετοχή στα αθλήματα και στις έγκριτες συμπληρωματικές τεχνικές διατίθεται έναντι του συμβολικού ποσού των €10 και η συμμετοχή σε κάθε συναυλία είναι €5. Μειωμένα εισιτήρια επίσης θα διατίθενται για φοιτητές, πολύτεκνες οικογένειες και ανέργους. Οι συμμετοχές σε όλες τις δράσεις για παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.

Το ωράριο του Φεστιβάλ είναι από τις 10:30 το πρωι έως τις 24:00 και τις δύο ημέρες.

Τα εισιτήρια προπωλούνται μέσω viva.gr (http://www.viva.gr/tickets/festival/4o-eu-zin-festival/), στα Public και τηλεφωνικά στο 11876.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*