bank of greece, σημαίες, κτίριο, ΤτΕ, αποκατάσταση

Η ΤτΕ απέρριψε την πλήρη απόκτηση της Credit Agricole Life από τη Euroins

Την απόρριψη της προτεινόμενης απόκτησης ειδικής συμμετοχής (100% των μετοχών) στην ασφαλιστική εταιρεία Credit Agricole Life από την εταιρεία Euroins Insurance Group αποφάσισε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι λόγοι απόρριψης του προηγούμενου αιτήματος του Υποψήφιου Αγοραστή για την απόκτηση της ειδικής συμμετοχής στην εταιρεία δεν έχουν εξαληφθεί στο σύνολό τους, αποφάνθηκε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η θυγατρική της Euroins Insurance Group AD στη Ρουμανία δεν έχει υλοποιήσει πλήρως τα μέτρα προκειμένου να επιτύχει τη συμμόρφωση της με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας και τις απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης παρά το γεγονός ότι η μη συμμόρφωσή της διαπιστώθηκε ήδη από τον Οκτώβριο 2015 και αυτό σηματοδοτεί την ισχνή δυνατότητα» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Επιπλέον, το μέγεθος της Credit Agricole Life είναι μεγάλο συγκρινόμενο με το μέγεθος του ασφαλιστικού ομίλου της Euroins Insurance Group AD, γεγονός που σε συνδυασμό με την μη υλοποίηση των μέτρων κεφαλαιακής ενίσχυσης της θυγατρικής στη Ρουμανία αυξάνει τις επιφυλάξεις της Τράπεζας της Ελλάδας για την ικανότητα  στήριξης της θυγατρικής.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ καταλήγει ότι τυχόν απόκτηση της Gredit Agricole Life από τη Euroins πριν την αποκατάσταση της φήμης του αγοραστή θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των δικαιούχων αποζημίωσης.

Δείτε το σχετικό αρχείο: TtE_189_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*