“Πωλητήριο” στις μονάδες της Zurich Insurance σε Ταϊβάν και Μαρόκο

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τις πωλήσεις των μονάδων της σε Ταϊβάν και Μαρόκο ανακοίνωσε ο ελβετικός ασφαλιστικός όμιλος Zurich Insurance, κινήσεις που εντάσσονται στο σχέδιο εξυγίανσης που υλοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος Mario Greco και που προβλέπει μεταξύ άλλων την πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν εντάσσονται στον “βασικό πυρήνα” των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ειδικότερα, αγοραστής της μονάδας γενικών ασφαλειών της Zurich στην Ταϊβάν θα είναι ο ταϊβανέζικος όμιλος διανομής ΙΧ Hotai Motor που ορίστηκε ως προτιμητέος αγοραστής μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. “Η απόφαση για την πώληση της μονάδας ελήφθη μετά από ενδελεχή αξιολόγηση που έδειξε ότι παρότι ασφαλιστική αγορά της Ταϊβάν παραμένει ελκυστική, τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της μονάδας της Zurich στη χώρα ήταν περιορισμένα”, αναφέρει το ανακοινωθέν της ελβετικής εταιρείας.

Τον περασμένο μήνα, η  Zurich γνωστοποίησε ότι η επανεξέταση της διεθνούς της παρουσίας αποτελεί μια από τις βασικές της προτεραιότητες για την επόμενη διετία.  Ο Stuart Spencer, επικεφαλής της Zurich για την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η ανάπτυξη “βιώσιμων” μονάδων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πελατών. “Η πώληση της μονάδας γενικών ασφαλειών στην Ταϊβάν αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά μας να εδραιώσουμε το γεωγραφικό μας αποτύπωμα στην περιοχή. Είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά της Zurich Taiwan και πολύ ικανοποιημένοι που μια τόσο αξιοσέβαστη εταιρεία όπως η Hotai είναι ο αγοραστής”, κατέληξε ο κ, Spencer.

Στα χέρια της Allianz η Zurich Assurances Maroc

Την ίδια στιγμή, η γερμανική Allianz ανακοίνωσε την απόκτηση της Zurich Assurances Maroc, της θυγατρικής της Zurich στο Μαρόκο, έναντι 244 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία που παρήγαγε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 114 εκατ. ευρώ το 2015, έχει άδεια ανάπτυξης ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας, την οποία η Allianz σκοπεύει να αξιοποιήσει. Σύμφωνα με τον γερμανικό κολοσσό, η Αφρική αποτελεί μια από τις πλέον υποσχόμενες ασφαλιστικές αγορές όσον αφορά τα περιθώρια μελλοντικής ανάπτυξης και η Allianz έχει ήδη παρουσία σε 15 χώρες της Μαύρης Ηπείρου.

Το μέλος του ΔΣ της Allianz Sergio Balbinot, υπεύθυνος για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ινδία χαρακτήρισε τη συμφωνία ιδιαίτερα σημαντική, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για επέκταση της παρουσίας της στην Αφρική. “Η αγορά του Μαρόκου εμφανίζει προοπτικές υψηλής ανάπτυξης τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στις γενικές ασφάλειες και θα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε τόσο τους Μαροκινούς όσο και τους διεθνούς πελάτες μας”. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, υπό την αίρεση της έγκρισής της από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*