ΚΕΕΛΠΝΟ: Εγκρίθηκαν οι διορισμοί στις ΜΕΘ

Τις λίστες με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πρόκειται να στελεχώσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ ενέκρινε τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ενστάσεων και της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποφάσισε την ανάρτηση του οριστικού πίνακα επιτυχόντων, αποτυχόντων και αποκλεισθέντων, καθώς και αυτών που δεν αποδέχονται το διορισμό τους.

Πρόκειται για την προκήρυξη υπ’ αριθμ. 253 της 9-2-2016. Όπως διευκρινίζεται, με βάση τους πίνακες αυτούς καλούνται οι επιτυχόντες να δηλώσουν αποδοχή της πρόσληψής τους, ενώ για τις θέσεις που παραμένουν άγονες, θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν εκ νέου υποψηφιότητά τους, με την επαναπροκήρυξη των θέσεων αυτών.

Γρίπη

Πάντως, το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες ευρεία σύσκεψη προκειμένου να προετοιμαστεί, εγκαίρως, για την επόμενη περίοδο εποχικής γρίπης.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν επιδημιολογικά χαρακτηριστικά για την περίοδο 2015-2016 και συζητήθηκε η αναθεώρηση του σχεδίου πανδημίας γρίπης και η έκδοση οδηγιών για την επιδημιολογική επιτήρηση της σε χώρους υγείας, η ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης των εργαστηρίων, η σημαντικότητα της ορθής λειτουργίας του δικτύου παρατηρητών νοσηρότητας και η ενεργητική επιτήρηση των σοβαρών περιστατικών της γρίπης και των θανάτων. Επίσης, συζητήθηκε και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας και των ευπαθών ομάδων στη χώρα μας, αλλά και η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πρώτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*