Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, Eurobank Ergasias Α.Ε. (δεξιά), και ο κ. Λάμπρος Τσόλκας, Managing Director Accenture Financial Services (αριστερά), κατά την υπογραφή της συμφωνίας

Eurobank: 10ετής συμφωνία συνεργασίας με την Accenture

Προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις τεχνολογικές της λειτουργίες και να προχωρήσει σε ψηφιακή μετάβαση, η Eurobank υιοθετεί μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα, την οποία θα της παρέχει η Accenture (NYSE: ACN), στο πλαίσιο 10ετούς συμφωνίας συνεργασίας για τις θυγατρικές της στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία και στην Ουκρανία.

Η συμφωνία αφορά υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS) που θα υποστηρίζουν τις βασικές λειτουργίες των τεσσάρων θυγατρικών εξωτερικού του ομίλου Eurobank, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και βασικά τραπεζικά προϊόντα, όπως καταθέσεις και δάνεια, online banking, επεξεργασία συναλλαγών και υπηρεσίες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτή τη συνεργασία η Eurobank και η Accenture ενδυναμώνουν τη μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία τους στον χώρο των υποδομών πληροφορικής και επεξεργασίας δεδομένων, με στόχο να διευκολύνουν την ανάπτυξη και το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης του ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, η Accenture θα παρέχει υπηρεσίες τεχνολογικής μετάβασης σε υποδομές νέας γενεάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Accenture παρέχει συμβουλευτικές και outsourcing υπηρεσίες στη Eurobank για περισσότερα από 15 χρόνια. Η νέα συμφωνία έχει σχεδιαστεί με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και να μειώσει ταυτόχρονα τα λειτουργικά κόστη των υποδομών που παρέχονται στις θυγατρικές τράπεζες του ομίλου.

«Η ανανέωση και ο μετασχηματισμός των υποδομών πληροφορικής του ομίλου μας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής μας για βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας αξιοποιώντας την τεχνολογία στην υλοποίηση  του προγράμματος Digital Transformation σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Η Accenture είναι ο συνεργάτης μας σ’ αυτό το καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο αποτελεί αναγκαιότητα στις νέες συνθήκες διεθνώς», δήλωσε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, Eurobank Ergasias Α.Ε.

«Με το έργο αυτό, η Eurobank λειτουργεί διορατικά ενόψει της ψηφιακής εποχής», σχολίασε από την πλευρά του ο Λάμπρος Τσόλκας, Managing Director Accenture Financial Services, προσθέτοντας: «Η λογική της παροχής υποδομών τεχνολογίας ως υπηρεσίας (IaaS) μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν το τεχνολογικό κόστος, να ενισχύσουν την αυτοματοποίηση και να κάνουν το κρίσιμο βήμα προς νέες ψηφιακές καινοτομίες, άμεσα αλλά και στο μέλλον.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*