Ένας χρόνος αμοιβαίο κεφάλαιο 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού

Πριν από ένα χρόνο, στις 29 Μαΐου 2015, η 3K Investment Partners Α.Ε.Δ.Α.Κ. έδωσε μορφή σε μια επενδυτική της ιδέα με τη σύσταση του αμοιβαίου κεφαλαίου 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού. Η ιδέα αυτή βασίστηκε στην εμπιστοσύνη της 3K Investment Partners σε ελληνικές εταιρείες που συνδυάζουν εύρωστους ισολογισμούς, εξαγωγικό χαρακτήρα, μακροχρόνια κερδοφορία, αξιόπιστη διοίκηση και ελκυστικές αποτιμήσεις.

Στον πρώτο αυτό χρόνο ζωής του αμοιβαίου κεφαλαίου, μέσα από τις αντιξοότητες της ελληνικής αγοράς (capital controls, δημοψήφισμα, εκλογές), η επενδυτική ομάδα της 3Κ Investment Partners διέκρινε και αξιοποίησε ευκαιρίες να συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο του αμοιβαίου κεφαλαίου μετοχές εταιρειών που πληρούσαν τα σχετικά ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, σε πολύ ελκυστικές τιμές. Η στρατηγική αυτή απέφερε στο αμοιβαίο κεφάλαιο μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής του καθαρά κέρδη της τάξεως του 7,60% (περίοδος 29/05/2015-31/05/2016). Κατά την ίδια χρονική περίοδο ο Γενικός Δείκτης συνολικής Απόδοσης του Χ.Α. υποχώρησε κατά 20,68%!

Ο Γιώργος Κουφόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής Επενδύσεων της 3K Investment Partners, δηλώνει: «Είμαστε πιστοί στη στρατηγική και τη φιλοσοφία μας, και ευελπιστούμε οι καλές αποδόσεις να έχουν και συνέχεια».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ιδιαίτερες συνθήκες της ελληνικής αγοράς που ώθησαν την 3K Investment Partners στη δημιουργία του 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, αν δεν έχουν γίνει πιο ισχυρές, σαφώς παραμένουν το ίδιο επίκαιρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*