Έναρξη συνταγογράφησης για ανασφάλιστους & οικονομικά αδύναμους

Σε πλήρη ισχύ τίθενται από σήμερα το μεσημέρι οι διατάξεις του ν.4368/2016 για τους ανασφάλιστους πολίτες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια των οδηγιών που είχε εκδώσει τον περασμένο Απρίλη (εδώ), η ΗΔΙΚΑ εξέδωσε νέες οδηγίες προς τους γιατρούς των δημόσιων δομών υγείας για τη συνταγογράφηση στους δικαιούχους, διευκρινίζοντας ότι:

  • Ο φορέας «Ταμείο Πρόνοιας» θα μετονομαστεί σε «Ταμείο Πρόνοιας – Δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016» και θα παραμείνει ενεργός για ένα μεταβατικό στάδιο για όσους δικαιούχους Πρόνοιας έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας σε ισχύ.

pharmacy_eprescriptionΗ συνταγογράφηση για τον φορέα αυτόν θα γίνεται με ποσοστό συμμετοχής 0%, ενώ η εκτέλεση θα γίνεται σε όλα τα φαρμακεία.

  • Ο φορέας «Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης του Ν. 4270/2014» καταργείται, ωστόσο οι συνταγές που έχουν ήδη καταχωρηθεί με τον φορέα αυτόν θα εκτελούνται ηλεκτρονικά σε όλα τα φαρμακεία.

Συνεπώς, κατά την αναζήτηση ΑΜΚΑ, το σύστημα ΑΤΛΑΣ θα επιστρέφει τον φορέα «Δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016» για τις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος, ενώ στην καταχώρηση συνταγής θα καθορίζεται αυτόματα από το σύστημα το ποσοστό συμμετοχής (σε 0% ή σε 0,10,25%) ανάλογα με την περίπτωση του ασθενή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*