Αυξήθηκαν οι επιστροφές ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής

Τσιμπημένες ελαφρώς παρουσιάζονται οι επιστροφές ασφαλίστρων στον κλάδο Ζωής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και ειδικότερα το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, οπότε ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 90 από 80 που ήταν ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, τον Ιανουάριο οι ακυρώσεις  συμβολαίων περιορίσθηκαν αισθητά χαμηλότερα του Ιανουαρίου του 2015.

Η ελαφρά αύξηση των ακυρώσεων στη Ζωή δείχνει ότι η αγορά δεν έχει ακόμη βρει πάτο, γεγονός το οποίο προκύπτει και από την εξέλιξη της παραγωγής η οποία παρέμεινε καθοδική και το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Στις ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις οι επιστροφές παρουσιάζουν ιδιαιτέρως μεγάλη μείωση, στοιχείο το οποίο αποδίδεται στο ότι οι ασφαλισμένοι δεν επιθυμούν να επιτρέψουν στο εγχώρια χρηματοπιστωτικό σύστησα τα κεφάλαια που τοποθέτησαν πέρυσι, πριν από τα capital controls, σε ξένους επενδυτικούς τίτλους, με σκοπό να προστατευθούν από ένα ενδεχόμενο Grexit

Σε σύνολο πάντως ο δείκτης επιστροφών της αγοράς κινείται πτωτικά έναντι του 2015, με ανάλογες τάσεις να καταγράφονται τόσο στις ασφαλίσεις Ζημιών, όσο και στις καλύψεις Περιουσίας και Αυτοκινήτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*