100 χρόνια LIMRA, 100 χρόνια πρωτοπορία στην έρευνα και εκπαίδευση  

[starbox]

Η επετειακή ημερίδα για τα 100 χρόνια της LIMRA και τα 45 χρόνια της στην Ελλάδα  ήταν μία ευκαιρία εορτασμού αλλά και κατάθεσης εμπειριών για τη σημαντική προσφορά του διεθνούς ασφαλιστικού οργανισμού πάνω σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης. Ένας παγκόσμιος οργανισμός που ξεκίνησε από 16 αμερικανικές εταιρείες το 1916 (με το όνομα ALAO)  για να αποτελεί ‘φάρο γνώσης και εμπειριών’  το 2016 σε όλες τις ηπείρους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος κ. Bernard Retali o οποίος αφού επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η LIMRA στην προώθηση της ασφαλιστικής βιομηχανία χαρακτήρισε  σχηματικά την LIMRA και την ασφάλιση με  τον όρο Inspure  που προέρχεται από την ασφάλιση και την βασική (καθαρή) οικονομία   ( Insurance + pure economy).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας  (ΕΑΕΕ) κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε την συνεισφορά της LIMRA στα 100 χρόνια της και στα 45 χρόνια στην Ελλάδα , σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας. «Βιώνουμε μία δύσκολη στιγμή, το κοινωνικό κράτος δεν είναι εδώ και η αγορά μας έχει μικρύνει αλλά έχει μεγαλώσει το καθήκον μας να συμπληρώσουμε το κενό της απουσίας του κράτους.  Αλλάζει η τεχνολογία, οι πελάτες και έχουμε τα Solvency II» δήλωσε. «Έχει έρθει η ώρα του επαγγελματία ασφαλιστή.  Ο ρόλος της LIMRA είναι κομβικός. Το μέλλον είναι καλό για όσους εκπαιδεύονται.»

O πρόεδρος της ΕΑΔΕ , Δημήτρης  Γαβαλάκης (διαμεσολάβηση)  δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της LIMRA  και ότι ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί στη LIMRA  και αναγνωρίζει τη σημασία της εκπαίδευσης στην επαγγελματική του εξέλιξη.  «Η LIMRA έχει ενεργή συμμετοχή σε κάθε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του ρόλο του διαμεσολαβητή δίνοντας εμπειρίες και γνώσεις.  Η ασφάλιση ήταν ίσως καλύτερη εάν όλοι είχαμε εφαρμόσει αυτά που μας δίδαξε η LIMRA¨ κατέληξε ο κ. Γαβαλάκης.

Ο πρόεδρος του ΕΙΑΣ  και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιλτιάδης Νεκτάριος   αφού  ευχαρίστησε τον οργανισμό της LIMRA  για τη προσφορά του δήλωσε ότι η LIMRA λειτούργησε  θετικά στο να διαμορφωθεί το ασφαλιστικό περιβάλλον με σταθερά ασφάλιστρα, εγγυημένα επιτόκια και κυρίως το Agency System.   Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στην Ελλάδα « πιάνουμε πάτο» μετά τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης και πλέον οι προοπτικές διαγράφονται θετικές για την ασφαλιστική αγορά.  «Θα δημιουργηθεί νέο ισοζύγιο Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα για την κάλυψη κινδύνων» τόνισε χαρακτηριστικά.  «Περιμένουμε σημαντικότατη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της LIMRA για την προσέγγιση του ‘νέου αίματος’ στην ασφαλιστική αγορά».

Ο CEO της Interamerican , Γ. Κώτσαλος  δήλωσε ότι οι αξίες της LIMRA βασίζονται στην αξία, στην δύναμη και την ποιότητα , προβλέπει συνέχεια στην στροφή της ασφάλισης στην Υγεία και στις Γενικές  και κυρίως στην επέκταση της Digital μορφής ασφάλισης. «Αυτό που χρειάζεται η ασφαλιστική αγορά είναι να δημιουργηθεί το ‘ελληνικό μοντέλο’ τόνισε.

Ο πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου , κ. Μανώλης Ιωαννίδης εστίασε στη δυνατότητα της LIMRA να εξακολουθεί να παράγει γνώση και να προσφέρει υπηρεσίες, να βοηθά στην ανάπτυξη των δικτύων πωλήσεων και να βοηθά στη διαμόρφωση ομοιόμορφου τρόπου μέτρησης της απόδοσης με μικρό κόστος.

Χαιρετισμούς κατέθεσαν επίσης οι κκ Mιχάλης Μιχαηλίδης (Δ.Σ Prime Insurance) , Ιορδάνης Χατζηιωσήφ (διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής),  Κων. Κουγιουμτζής ( Στέλεχος της Εθνικής Ασφαλιστικής) , ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος ( διευθύνων σύμβουλος Ευρωπαικής Πίστης) .

Ο κ. Μανώλης Κυριάκου (Senior Regional Executive Mediterranean & Middle East) έκανε μία ιδιαίτερα σημαντική ιστορική αναφορά στα 100 χρόνια της LIMRA και στις ιδιαίτερες κομβικές στιγμές της  με μία παρουσίαση με τον τίτλο «100 LIMRA , μία ατέρμονη σκυταλοδρομία».

Στην κεντρική ομιλία της Ημερίδας, η κ Jacqueline Lucas (Director of International programs)  αναφέρθηκε στα 100 χρόνια παρουσίας του οργανισμού και στο «παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του» (past, present, future).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*