Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΕΑ με τον Γ. Σταθάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 25 Μαΐου 2016. Θέματα της συνάντησης ήταν η αγορά και αξιοποίηση μεγάλου ακινήτου του Δημοσίου από το ΕΕΑ, η διάρθρωση των Επιμελητηρίων και η συνέχιση της συμμετοχής του ΕΕΑ και των κλάδων που εκπροσωπεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Eπισκεφθήκαμε τον Υπουργό για να συζητήσουμε μαζί του τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τα μέλη του:

Α. Την αγορά και αξιοποίηση ακινήτου. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί άμεσα ένας τρόπος το ΕΕΑ να αποκτήσει τους απαραίτητους χώρους που απαιτούνται ώστε να μπορεί να παρέχει περισσότερες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες στα μέλη του.

Β. Τη διάρθρωση των Επιμελητηρίων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ορισθούν τα μέλη που ανήκουν σε κάθε Επιμελητήριο, όπως επίσης και σε ποιο τμήμα ανήκει το κάθε μέλος. Ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού οργανογράμματος για τα Επιμελητήρια θα βοηθήσει, εκτός από τον ίδιο τον επιμελητηριακό θεσμό, και την ελληνική οικονομία.

Γ. Την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ. Τα τελευταία χρόνια το ΕΕΑ είχε απορροφήσει ένα σημαντικό μερίδιο των πόρων αυτών των προγραμμάτων υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Προτείναμε στον κ. υπουργό να μεριμνήσει ώστε συνεχιστεί αυτή η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα προγράμματα, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

»Ο κ. υπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις προτάσεις μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις και η οικονομία είναι σε μεγάλη ύφεση και όλοι παλεύουν για το πώς θα επιβιώσουν, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Από τη πλευρά του, ο α΄ αντιπρόεδρος του ΕΕΑ  Νίκος Λεβετσοβίτης, δήλωσε: «H συνάντηση έγινε σε φιλικό και παραγωγικό κλίμα. Θέσαμε προς συζήτηση βασικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τον επιμελητηριακό θεσμό, μεταξύ των οποίων και  την απόκτηση νέας σύγχρονης στέγης από το Επιμελητήριο για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*