Είσοδος νέων στρατηγικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης

 Συνέντευξη Τύπου με θέμα την είσοδο νέων στρατηγικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιό της πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α..  Στη συνέντευξη παρευρέθησαν εκπρόσωποι τόσο από την European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), όσο και από τα επενδυτικά σχήματα Orasis Fund SPC και Serengeti Asset Management.

 

Η Συνέντευξη Τύπου είχε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες της συνεργασίας τόσο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κύριο Χρήστο Γεωργακόπουλο όσο και από την Director of Greece and Cyprus της EBRD κυρία Sabina Dziurman, ενώ στη δεύτερη ενότητα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους Δημοσιογράφους.

 

Ο κύριος Γεωργακόπουλος στην ομιλία του παρουσίασε μεταξύ άλλων την πορεία της εταιρίας από το 1977 έως και σήμερα καθώς και τα χαρακτηριστικά της που τη διαφοροποιούν από το σύνολο της αγοράς. Καλωσόρισε τους νέους στρατηγικούς εταίρους: Την EBRD η οποία απέκτησε ποσοστό 15% του μετοχικού κεφαλαίου και τα επενδυτικά σχήματα Orasis Fund SPC (ποσοστό 2,5%) και Serengeti Asset Management (ποσοστό 2,5%).

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο «Όνειρο» της εταιρίας καθώς και στην ενίσχυση των προσπαθειών των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των επενδυτών και της διοίκησης, για την επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών, μέσα από την εμπιστοσύνη των νέων επενδυτών.

 

Στη συνέχεια η κυρία Dziurman έκανε μια σύντομη παρουσίαση της EBRD, μιας ΑΑΑ πιστοληπτικής ικανότητας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία ανήκει σε 65 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ από την ίδρυσή της, το 1991, έχει επενδύσει πάνω από €100 δις  σε περισσότερα από 4.500 projects.

Η κυρία Dziurman τόνισε ότι με την επένδυση αυτή η EBRD στηρίζει την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πίστης, μιας υγιούς ελληνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε μια ανταγωνιστική αγορά, ενώ παράλληλα στηρίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Μετά το τέλος της συνέντευξης ακολούθησαν δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο εταιριών.

Δηλώσεις EBRD  – κυρία Sabina Dziurman:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Πίστη. Η επένδυσή μας θα στηρίξει μια καλά διοικούμενη ελληνική ασφαλιστική εταιρία και θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς προς όφελος των ασφαλισμένων. Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι λιγότερο ανεπτυγμένη σε σχέση με άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου, η EBRD σχεδιάζει μια μακροχρόνια δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Στα άμεσα σχέδια της Τράπεζας είναι να προτείνει ένα ανεξάρτητο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, το οποίο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρίας».

 

Δηλώσεις ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη – κύριος Χρήστος Γεωργακόπουλος:

«Η συμμετοχή της EBRD, αλλά και των επενδυτικών σχημάτων Orasis Fund SPC και Serengeti Asset Management στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, δεν αποτελεί μόνο έκφραση εμπιστοσύνης προς την εταιρία, τις προοπτικές της και την διοίκησή της αλλά και κυρίως διασφαλίζει αντικειμενικά τα άμεσα και μακροχρόνια συμφέροντα των ασφαλισμένων, των εργαζομένων και των μετόχων μας. Αυτή η συμμετοχή ενισχύει την διοικητική μας αντίληψη ότι αυτά τα συμφέροντα πρέπει να είναι απολύτως απεξαρτημένα από την φυσική παρουσία των ιδρυτών, των σημερινών και αυριανών διοικούντων την εταιρία.  Με αυτήν την συμμετοχή η πραγματοποίηση του «Ονείρου» μας όπως το έχουμε ανακοινώσει με την ευκαιρία των 38ων γενεθλίων της εταιρίας και σήμερα, έρχεται πιο κοντά».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*