Ο Παύλος κατάφερε να συρρικνώσει τον Παντεσπάνιους

Στον Παύλο αρέσει η μπάλα, οι παρέες, οι βόλτες, οι πίτσες, τα μαθηματικά και η Άρτεμη, το ομορφότερο κορίτσι του σχολείου. Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι ο Παντεσπάνιους, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά ένα ανοιξιάτικο πρωινό με την αλλήθωρη ματιά και τη σατανική σκέψη και του έχει καταντήσει ζωντανός εφιάλτης. Τον ακολουθεί παντού, του στήνει παγίδες όταν κάνει κάτι απαγορευμένο όπως το να παίζει ασταμάτητα ή να παρασύρεται σε γλυκές λιχουδιές.

Το ευρηματικό βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, με τίτλο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Tο ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» και κεντρικό ήρωα τον 11χρονο Παύλο, μας μεταφέρει με έναν τρόπο κατανοητό και πολλές φορές χιουμοριστικό, δίχως διδακτισμούς και συμβουλές στην καθημερινότητα ενός παιδιού με διαβήτη τύπου 1.

Η ιστορία του μικρού Παύλου δε διατίθεται στα βιβλιοπωλεία, είναι διαθέσιμη δωρεάν ηλεκτρονικά στο kalikardia.gr. Το βιβλίο μαζί με τη θεατρική του διασκευή αλλά και ένα ειδικό ενημερωτικό έντυπο για τους εκπαιδευτικούς, έχει ήδη σταλεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η θεατρική διασκευή του βιβλίου, την οποία καλούνται να αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να ανεβάσουν, μαζί με τα παιδιά, τη δική τους παράσταση. Σκοπός είναι να εμπλακεί ο κάθε μαθητής σε μία βιωματική εμπειρία, που θα τον βοηθήσει να καταλάβει τις ανάγκες ενός παιδιού με διαβήτη τύπου 1.

Σύμμαχος των εκπαιδευτικών σε αυτήν την προσπάθεια είναι και το ειδικό ενημερωτικό έντυπο που συντάχθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, με γενικές πληροφορίες για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, με στόχο, μέσω της ορθής πληροφόρησης, να περιοριστούν τυχόν φόβοι τους αλλά και να υποστηριχθεί η σχολική καθημερινότητα των παιδιών που ζουν με διαβήτη.

Η Sanofi έχει αναλάβει την ανάπτυξη, την επιμέλεια και το κόστος όλων των υλικών, τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν και σε ηλεκτρονική μορφή στο www.kalikardia.gr.

Η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία  δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας σχετικά με τον παιδικό διαβήτη, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Η πρωτοβουλία ενημέρωσης «Ο Διαβήτης τύπου 1» είναι μια ασθένεια που προσβάλλει περίπου 300 άτομα κάθε χρόνο στη χώρα μας, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. 

Κατεβάστε το βιβλίο εδώ

Κατεβάστε τη θεατρική διασκευή εδώ

Κατεβάστε το υλικό για εκπαιδευτικούς εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.kalikardia.gr

Μοιραστείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο και συμβάλλετε στην ενημέρωση
και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*