ΕΑΔΕ: Ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο του Money Show

Εκδήλωση της ΕΑΔΕ, με στόχο την ενημέρωση των μελών των Σωματείων για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Money Show.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κάνοντας εστιασμένη αναφορά στα προβλήματα που θα φέρει το νέο ασφαλιστικό σύστημα στον κλάδο.

Ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ και του ΠΣΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης αναφέρθηκε σε όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι προθέσεις της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, και ενημέρωσε για τις αναμενόμενες εξελίξεις και τις προσπάθειες που θα καταβάλει η ΕΑΔΕ για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της ΕΑΔΕ και πρόεδρος του ΠΣΑΣ Παναγιώτης Λελεδάκης ανέπτυξε τα βασικά σημεία της νέας Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της IDD, που τίθεται σε διαβούλευση και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους το 2018, ενώ αφορά όλα τα δίκτυα διανομής ασφαλιστικών και επενδυτικών προϊόντων.

Στην τελευταία ενότητα η Δήμητρα Λύχρου, πρόεδρος της ΕΕΑΕ και ειδική σύμβουλος της ΕΑΔΕ, παρουσίασε τις θέσεις που έχει υποβάλει η ΕΑΔΕ για τις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις των Πράξεων της Τραπέζης τις Ελλάδος αλλά και για τα άλλα θέματα που αφορούν το ισχύον εποπτικό πλαίσιο. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*