Κορυφαία εταιρεία για τους διαμεσολαβούντες η γαλλική ΑΧΑ

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου,

Την πρώτη θέση σε έρευνα του δικτύου διαμεσολαβούντων Brokerbility εξασφάλισε ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό από τις Allianz, Aviva, AIG, ING, RSA και Zurich Insurance.

Το δίκτυο αξιολογεί τις ασφαλιστικές με τις οποίες συνεργάζονται τα μέλη του με βάση τις επιδόσεις τους στον χειρισμό των αιτήσεων αποζημίωσης, την αναδοχή των κινδύνων (underwriting), το συνολικό ποσοστό ικανοποίησης, και την εξέλιξη των συμβολαίων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Brokerbility:

-H AXA έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (83,13%) όσον αφορά την συνολική ικανοποίηση των διαμεσολαβούντων, ενώ πρώτευσε με βαθμολογία 84,90% και στην κατηγορία χειρισμού των αιτήσεων αποζημίωσης.

-Δεύτερη στην συνολική κατάταξη (με σκορ 81,54%) αναδείχθηκε η βρετανική RSA, που αναδείχθηκε κορυφαία (με σκορ 93,95%) στην κατηγορία για την εξέλιξη των συμβολαίων

-Η επίσης βρετανική Aviva πήρε την πρωτιά στην κατηγορία underwriting με ποσοστό 82,83%.

-Τέλος, η γερμανική Allianz εμφάνισε τη μεγαλύτερη βελτίωση των επιδόσεών της με αύξηση 1,66% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα έξι μήνες πριν.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για τους ασφαλιστές όσο και για τους διαμεσολαβούντες, οπότε η τήρηση των δεσμεύσεών μας προς τους πελάτες μας ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντική», σχολίασε ο Ian Stutz, επικεφαλής της Brokerbility. “Η εξαμηνιαία έρευνά μας εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας και βρίσκεται στην καρδιά του μοντέλου συνεργασίας μας με τους ασφαλισττές που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την ακεραιότητα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», κατέληξε ο κ. Stutz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*