Προς συμβιβαστική λύση(;) οδεύει η συμφωνία International Life – Εθνικής Ασφαλιστικής

 

Προς συμβιβαστική λύση φαίνεται πως οδηγείται η υπόθεση εξαγοράς του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life από την Εθνική Ασφαλιστική.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι, η Εθνική θα καταθέσει εμπρόθεσμα (έως την ερχόμενη Παρασκευή) προσφορά για την εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους από τα συμβόλαια που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της International Life (κάποιοι αναφέρουν ότι πρόκειται για το 85% αυτού) αξιώνοντας και συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία από την ασφαλιστική τοποθέτηση.

 

Πρόκειται ουσιαστικά για την πλειονότητα των ατομικών συμβολαίων, ενώ τα ομαδικά ασφαλιστήρια, ως ετησίως ανανεούμενα, φαίνεται ότι δεν θα ανανεωθούν στην εκπνοή τους.

 

Όσο για τα συμβόλαια για τα οποία δεν θα υπάρξει ενδιαφερόμενος, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να καλυφθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο, όπως προβλέπει ο νόμος, εκτός κι αν στο μεσοδιάστημα, πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάποια άλλη πρόταση.

 

Στο μεταξύ, ακόμη κι αν όλα κυλήσουν ομαλά, για να εξασφαλιστεί ότι το όλο θέμα θα έχει λήξει ομαλά, θα πρέπει να παρέλθει ένα ακόμη τρίμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με το νόμο, δίνεται η δυνατότητα στην αγορά ή κάποιο θιγόμενο να υποβάλλει ένσταση. Μόνο εφόσον παρέλθει το διάστημα αυτό και δεν υποβληθούν ενστάσεις, θα καταστεί δυνατή η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου της International Life.

 

Στο στρατόπεδο της εταιρείας πάντως, για σήμερα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των μετόχων, με κύριο θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τις Γενικές Ασφαλίσεις. Από την εταιρεία δεν δηλώνεται ποιο θα είναι το ύψος της αύξησης, ενώ δεν αποκλείουν αυτή να καλυφθεί και από ξένο επενδυτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*