Talanx: Ενίσχυση του χαρτοφυλακίου στις βιομηχανικές ασφαλίσεις

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Πτώση  11,6% στα καθαρά λειτουργικά του έσοδα ανακοίνωσε για το α΄ τριμηνο του έτους ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος Talanx,  με το ποσό να διαμορφώνεται στα 222 εκατ. ευρώ, έναντι 251 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015. Ωστόσο, η εταιρεία διευκρίνισε ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2015 ενισχύθηκαν από έκτακτα  έσοδα 19 εκατ. ευρώ περίπου. Χωρίς αυτά τα εφάπαξ έσοδα, τα κέρδη σε επίπεδο ομίλου θα κινούνταν σταθεροποιητικά για το 2015.

Σύμφωνα πάντα με την Talanx,  τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 4,7% το α΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 9 δισ. ευρώ, έναντι 9,4 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Η πτώση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ηθελημένη ακύρωση συμβολαίων στον γερμανικό κλάδο ασφαλειών ζωής (λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων που καθιστούν ασύμφορα ορισμένα προγράμματα), αλλά και στην εξέλιξη των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι παρότι τα προγράμματα τόνωσης της κερδοφορίας στον κλάδο παροχής λιανικών ασφαλιστικών υπηρεσιών στη Γερμανία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, εντούτοις η επιτυχημένη ενίσχυση του χαρτοφυλακίου στις βιομηχανικές ασφαλίσεις είναι ήδη εμφανής στα αποτελέσματα της εταιρείας. Ο συνδυασμένος δείκτης για τις γενικές ασφάλειες και για τις αντασφαλιστικές δραστηριότητες εκτός του κλάδου ζωής βελτιώθηκε στο 96,3% το α΄ τρίμηνο από 96,5% την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Και οι καθαρές επενδύσεις εξάλλου αυξήθηκαν κατά 2,6% στα 10 δισ. ευρώ, έναντι 996 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. «Ξεκινήσαμε καλά το έτος και είμαστε ικανοποιημένοι με τις λειτουργικές τάσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της Talanx Χέρμπερτ Χάας και πρόσθεσε: «Είμαστε πειθαρχημένοι όσον αφορά την εφαρμογή των στρατηγικών μας προγραμμάτων. Μετά το α΄ τρίμηνο, βρισκόμαστε σε τροχιά για να εμφανίσουμε καθαρά έσοδα της τάξης των 750 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έτους», σχολίασε ο κ. Χάας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*