dynamis.gr: Η γνώμη των πελατών & η ασφαλής οδήγηση στον εταιρικό ιστότοπο της Δύναμις

Η πελατοκεντρική φιλοσοφία είναι βαθιά ριζωμένη στην εταιρική κουλτούρα της Δύναμις Ασφαλιστική, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στον ιστότοπό της. Εκεί καλεί τους πελάτες να μοιραστούν την άποψη που έχουν σχηματίσει για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τους συνεργάτες κ.ά. της εταιρείας μέσα από ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, με στόχο τη συνεχή βελτίωσή της.

Εξάλλου, μέσα από την ενότητα «Εξυπηρέτηση πελατών», η Δύναμις Ασφαλιστική παρέχει χρήσιμες συμβουλές για σειρά ζητημάτων, με πρώτο την ασφαλή και πολιτισμένη οδήγηση:

• Μην καταναλώνετε αλκοόλ πριν την οδήγηση.
Το αλκοόλ στο αίμα κάνει τις αντιδράσεις του οδηγού αργές και λιγότερο ακριβείς. Αναλόγως με την ποσότητα του αλκοόλ που έχει καταναλωθεί, το οπτικό πεδίο του οδηγού περιορίζεται και η όραση θολώνει.

• Φοράτε παντού και πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
Ακόμη και στις πίσω θέσεις, στα λεωφορεία και στα Ταξί. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο σε ότι αφορά στην παθητική αλλά και την ενεργητική ασφάλεια των αυτοκινήτων δαπανώντας τεράστια ποσά, όλες οι μελέτες τους βασίζονται στη ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, μην φορώντας τη ζώνη αναιρούνται ΟΛΕΣ οι δικλίδες ασφαλείας και πολλές φορές λειτουργούν αντίστροφα. Ο συνοδηγός, σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να κρατά στην αγκαλιά του πράγματα, πόσο μάλλον ένα παιδί. Σε περίπτωση σύγκρουσης, ο αερόσακος θα εκτοξεύσει τα πράγματα προς τον επιβάτη ή θα τα συμπιέσει στο στήθος του με μεγάλη δύναμη.

• Σε δίτροχα φοράτε παντού και πάντα το κράνος, μην ξεχνάτε να το δένετε!

• Μην οδηγείτε όταν είστε οργισμένοι, πολύ κουρασμένοι, άρρωστοι ή αναστατωμένοι καθώς:
Επηρεάζεται η όραση, κάτι που μπορεί να κάνει ακόμη δυσκολότερο τον εντοπισμό των επικίνδυνων καταστάσεων. o Μειώνεται η ικανότητα συγκέντρωσης. o Παρατείνεται ο χρόνος αντίδρασης. o Περιορίζεται η ακρίβεια των κινήσεων. o Περιορίζεται η ακοή.

• Αποφύγετε κάθε είδους ενέργεια που σας αποσπά την προσοχή από την οδήγηση.
Μην χρησιμοποιείτε το κινητό την ώρα της οδήγησης. Ακόμα και το 1 δευτερόλεπτο που αποσπάται η προσοχή σας μπορεί να αποβεί μοιραίο. Εάν δεχτείτε κλήση στο κινητό που είναι απόλυτη ανάγκη να απαντήσετε, σταθμεύστε σε ασφαλές σημείο με προσοχή, ανάψτε τα «αλάρμ» και κατόπιν ασχοληθείτε με αυτό. Αποφύγετε επίσης το κάπνισμα τη ρύθμιση του ραδιοφώνου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από το δρόμο.

• Σεβαστείτε τους φωτεινούς σηματοδότες, τα stop και την παραχώρηση προτεραιότητας.
O ρόλος τους δεν είναι συμβουλευτικός αλλά υποχρεωτικός!

• Τηρείτε πάντοτε τα όρια ταχύτητος ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με αυτά.
Έχουν οριστεί με τον συνυπολογισμό διαφόρων παραμέτρων που πιθανόν να μην έχετε σκεφτεί.

• Σεβαστείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και προσαρμόστε τις, ανάλογα με τις συνθήκες.
Ένα αιφνιδιαστικό φρενάρισμα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και το φρενάρισμα στο βρεγμένο δρόμο χρειάζεται περίπου τριπλάσια απόσταση σε σχέση με το στεγνό δρόμο. Σεβαστείτε επίσης τις αποστάσεις ασφαλείας των άλλων οδηγών και μην μπαίνετε μπροστά τους καταλαμβάνοντας τες.

• Χρησιμοποιείτε πάντα το παιδικό κάθισμα για παιδιά με ύψος μικρότερο του 1,5 μέτρου.
Βεβαιωθείτε ότι το έχετε τοποθετήσει σωστά στις πίσω θέσεις και στις προβλεπόμενες βάσεις isofix. Τα παιδικά καθίσματα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού σε μία σύγκρουση, είναι ωστόσο σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα για το παιδί σας.
•Για παιδιά με βάρος κάτω των 13kg: βρεφικό κάθισμα
•Για παιδιά με βάρος μεταξύ 9 και 18kg: παιδικό κάθισμα
•Για παιδιά με βάρος 15kg και άνω: κάθισμα τύπου booster 
Μην ξεχνάτε πόσο εγκληματικό είναι να αφήνουμε τα παιδιά μας ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη ασφαλείας ή ακόμα, να τα κρατάμε στην αγκαλιά μας.

• Μην προσπερνάτε ποτέ σε σημεία χωρίς ορατότητα (π.χ. στροφές, ανηφορικά τμήματα).

• Επισημαίνετε όλες τις αλλαγές κατεύθυνσης εγκαίρως με φλας και πριν από αυτές, συμβουλευτείτε πάντα τους καθρέπτες σας.
Μην ξεχνάτε ότι το φλας στο προσπέρασμα και στην αλλαγή λωρίδας δηλώνει πρόθεση και δεν υποχρεώνει. 

• Ανάψτε τα φώτα σας (διασταυρώσεως-μεσαία) όταν είναι απαραίτητο, δηλαδή με το που αρχίσει να δύει ο ήλιος ή σε περίπτωση συννεφιάς και κακοκαιρίας.
Όχι μόνο σας βοηθούν να βλέπετε το δρόμο, αλλά βοηθούν και τους άλλους οδηγούς να βλέπουν εσάς. Ακόμα και αν το αυτοκίνητο σας διαθέτει φώτα κίνησης ημέρας, θα πρέπει να τα ανάβετε, έτσι ώστε να σας βλέπουν καλύτερα τα οχήματα που βρίσκονται πίσω σας. Μην ξεχνάτε ότι τα φώτα θέσεως χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.  

• Σεβαστείτε τους μοτοσικλετιστές.
Κρατήστε αποστάσεις από αυτούς ακόμα και στην περίπτωση που οι ίδιοι δεν σας σέβονται, μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ πιο ευάλωτοι από εσάς. 

• Σεβαστείτε τις διαβάσεις πεζών.
Προσπαθήστε να αφήνετε περιθώρια για τυχόν σφάλματα των άλλων.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε φορτισμένες καταστάσεις οι οποίες ενδεχομένως να οδηγούσαν σε ατύχημα. 

• Συγκρατήστε τα νεύρα σας, κάντε υπομονή, αποφύγετε την αντιπαράθεση, όσο κι αν νιώθετε αδικημένοι, μην βρίζετε.
Στην οδήγηση δείχνουμε τον πολιτισμό μας. 

• Διευκολύνετε τους άλλους οδηγούς να σας προσπεράσουν αν το επιθυμούν, παραχωρώντας τους χώρο.
Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος για τον ίδιο, για τους ερχόμενους από το αντίθετο ρεύμα, αλλά και για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι είναι εγκληματικό να μην αφήνετε κάποιον να σας προσπεράσει. 

• Όταν επιχειρείτε να διασχίσετε διασταύρωση να κοιτάτε πρώτα αριστερά και μετά δεξιά.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των ΗΠΑ, το 40% των τροχαίων γίνονται στις διασταυρώσεις – το ίδιο και το 22% των θανατηφόρων τροχαίων. Δεν ξεχνάμε ότι σε διασταυρώσεις χωρίς σήμανση ή φανάρια, την προτεραιότητα έχουν αυτοί που έρχονται από δεξιά. 

• Μην κάνετε ελιγμούς ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα
Ο συνολικός χρόνος που γλιτώνετε οδηγώντας έτσι είναι 4 λεπτά σε διαδρομές των… 80 λεπτών. 

• Οδηγείτε ποιο ήπια όταν οι συνθήκες το επιβάλουν.
Στο βρεγμένο δρόμο ή σε συνθήκες καύσωνα το οδόστρωμα γίνεται πιο ολισθηρό. Το ίδιο συμβαίνει και όταν βρέχει για πρώτη φορά μετά από καιρό. Στα πρωτοβρόχια η λάσπη και τα λάδια του οδοστρώματος αναμιγνύονται με το νερό και γίνεται γλίτσα. Πρέπει να είστε ιδιαιτέρα προσεκτικοί το πρώτο ημίωρο από την έναρξη της βροχής. 

• Διπλασιάστε την εγρήγορσή σας όταν οδηγείτε στην πόλη.
Στις πόλεις και τις αστικές περιοχές υπάρχουν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και ποικιλότητα στην κυκλοφορία, από πεζούς, λεωφορεία και ποδήλατα μέχρι οχήματα δημόσιων υπηρεσιών όπως σάρωθρα και απορριμματοφόρα. Υπάρχουν διπλάσιες παρουσίες στο δρόμο τις οποίες πρέπει να προσέχετε. Θα πρέπει να προσέχετε πάρα πολύ στο τι συμβαίνει εμπρός, στο πλάι και πίσω από το όχημά σας. 

• Δώστε προσοχή στο φόρτωμα του αυτοκινήτου σας με τις αποσκευές.
Αποφύγετε τη χρήση της καμπίνας για την τοποθέτηση αποσκευών. Σε ένα φρενάρισμα πανικού από τα 50 χλμ/ώρα, τα αντικείμενα που δεν είναι δεμένα πετάγονται με δύναμη μέχρι το 50πλάσιο του βάρους τους. Τα μεγάλα και βαριά αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται κάτω – κάτω στον χώρο αποσκευών και όσο το δυνατόν προς τα εμπρός. Έτσι το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου παραμένει όσο το δυνατόν χαμηλότερα και εξασφαλίζεται βέλτιστη κατανομή βάρους. 

• Φροντίστε για τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας.
Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα και οι κουρασμένοι οδηγοί είναι οι δυο βασικές αιτίες των θερινών ατυχημάτων. Μάθετε να ελέγχετε το αυτοκίνητο σας. 

• Ελέγχετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα την πίεση των ελαστικών σας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η εσφαλμένη πίεση στα ελαστικά ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό οδικών ατυχημάτων. Η ζέστη το καλοκαίρι αυξάνει την πίεση του αέρα στα ελαστικά. Φροντίστε τα ελαστικά να είναι “κρύα” όταν μετράτε την πίεση τους, διότι τότε η ένδειξη θα είναι ακριβέστερη. 

• Προσαρμόστε την πίεση των ελαστικών όταν πρόκειται να μεταφέρετε επιπλέον φορτίο (αποσκευές).
Η πίεση των ελαστικών θα πρέπει να αυξάνεται ανάλογα. Ελέγξτε το εγχειρίδιο κατόχου του αυτοκινήτου σας για τη σωστή πίεση όταν μεταφέρετε βαριά φορτία. 

• Χρησιμοποιείστε τη φαντασία σας.
Να είστε πάντοτε έτοιμοι να αντιδράσετε στις ενέργειες των άλλων οδηγών, εάν δεν κάνουν αυτό που θα έπρεπε, ή αυτό που νομίζετε ότι θα έπρεπε. Εάν δε μπορείτε να αποφύγετε μία σύγκρουση, προσπαθήστε να επιλέξετε την πλέον ακίνδυνη επιλογή. Για παράδειγμα, συχνά έχετε περισσότερες ευκαιρίες να μην πάθετε ζημιά βγαίνοντας από το δρόμο παρά συγκρουόμενος μετωπικά άλλο όχημα. 

• Εκπαιδευτείτε για την αντίδραση σας σε περίπτωση ανάγκης, μάθετε πως να επαναφέρετε το όχημά σας όταν γλιστρήσει. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*