Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Κινδύνων από τη SAS και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Πιστή στη δέσμευσή της για παροχή ποιοτικής και ουσιαστικής εκπαίδευσης, η SAS γεφυρώνει περαιτέρω το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στον επιχειρηματικό κόσμο συνάπτοντας συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΜΣ) «Risk Management» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο είναι ο μοναδικός Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στη νοτιοανατολική Ευρώπη του οργανισμού Global Association of Risk Professionals.

Κύριος σκοπός του ΠΜΣ, να καλύψει τις αυξανόμενες, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ανάγκες της αγοράς και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για επαρκώς καταρτισμένα άτομα στις διαδικασίες της διαχείρισης κινδύνων. Απευθύνεται σε όσους έχουν ισχυρό κίνητρο/θέληση να εισαχθούν στο διεθνή και ανταγωνιστικό περιβάλλον της  διαχείρισης των κινδύνων.  Η αυστηρή ακαδημαϊκή διδασκαλία με επαγγελματική τεχνογνωσία υψηλότατου επιπέδου, που θα γίνεται με γνώμονα τη γνώση, θα συμβάλει ώστε να προετοιμασθούν οι φοιτητές καλύτερα για μια σταδιοδρομία στον σύνθετο τομέα της διαχείρισης κινδύνων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η SAS συμμετέχει στο ΠΜΣ και προσφέρει 20 διδακτικές ώρες στους ακόλουθους τομείς:

  • Credit Scoring and the Business
  • The mechanics of Credit Scoring
  • Overview of Credit Risk Parameters (PD, LGD, EAD)
  • Overview of SAS software environment
  • Credit Risk Modeling with SAS (PD, LGD, EAD)
  • Operational Risk Modelling with SAS

Σε μια αγορά όπου τα πάντα αλλάζουν ταχύτατα, οι επιχειρήσεις έχουν άμεση ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη στη χρήση των νέων τεχνολογιών προκειμένου να αποκτήσουν ή/και να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Αυτό μπορεί  επιτευχθεί με την έγκαιρη και ορθή λήψη αποφάσεων μέσα από τη διαχείριση κινδύνων (risk management) και τη δημιουργία γνώσης. Η διοίκηση του ΠΜΣ, αφουγκραζόμενη αυτή την ανάγκη, προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με τη SAS ώστε οι φοιτητές του προγράμματος να αποκτήσουν και την εμπειρική/πρακτική γνώση της διαχείρισης κινδύνων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το άριστο και διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα της SAS, το οποίο μεταξύ άλλων δίνει στους εκπαιδευόμενους δωρεάν πρόσβαση και χρήση στα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας, σε συνδυασμό με τον πλούτο γνώσης και την τεχνογνωσία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της αλλά και την ευρεία διείσδυση των λύσεων της στην παγκόσμια αγορά, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη της συνεργασίας.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΠΜΣ, με διεθνή ακαδημαϊκή εμπειρία, υψηλή αναγνωρισιμότητα και πάνω από 120 δημοσιεύσεις σε κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά (http://rm.uop.gr/faculty/research), δίνει έμφαση στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέας γνώσης. Επίσης, οι επαγγελματίες που αναμένεται να διδάξουν στο ΠΜΣ (http://rm.uop.gr/faculty/faculty-research) κατέχουν θέσεις ευθύνης σε κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, συμβουλευτικών εταιρειών και επιχειρήσεις ενέργειας, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους φοιτητές.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με τη SAS και τη δημιουργία των πρωτοποριακών διαλέξεων στο πλαίσιο του μαθήματος Risk Management in Banking, οι οποίες σε συνδυασμό με τα μαθήματα σε Visual Basic και Matlab θα προσφέρουν στους φοιτητές μας τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία που απαιτούνται για να πετύχουν στον ανταγωνιστικό ελληνικό και διεθνές χώρο της Διαχείρισης Κινδύνων. Η συνεργασία μας με τη SAS συμβάλει στο να δημιουργηθεί η νέα γενιά στελεχών στη διαχείριση κινδύνων», αναφέρει ο καθηγητής Δημήτριος Θωμάκος, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Ελπίδα Καλλία, Academic Manager & Marketing Manager της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας, δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Risk Management, το οποίο είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης του οργανισμού GARP, γεγονός το οποίο πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω αυτής της συνεργασίας θα δημιουργηθούν τα νέα στελέχη διαχείρισης κινδύνων τα οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας. Η συνεργασία αυτή αναβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης, φέρνοντας πιο κοντά το πανεπιστήμιο με την αγορά!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*