Adecco: Αύξηση εσόδων και το α΄ τρίμηνο 2016

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2016. Σύμφωνα με αυτά, τα οργανικά1 έσοδα του ομίλου έφτασαν τα €5,3 δισ., αυξημένα κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το οργανικό μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 2% και οι οργανικές συνολικές δαπάνες κατά 4%. Το ποσοστό EBITA2 επί των πωλήσεων έφτασε το 4,3%, μειωμένο κατά 30 μονάδες βάσης, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Adecco μειώθηκαν κατά 10%, στα €144 εκατομμύρια, και το βασικό EPS μειώθηκε κατά 8% στα €0,85. 

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2016 διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • οργανικά έσοδα αυξημένα κατά 4%
  • οργανικό μεικτό κέρδος αυξημένο κατά 2%
  • οργανικό μεικτό περιθώριο κέρδους μειωμένο κατά 10 μονάδες βάσης στο 19,0%, βάσει ημερών διαπραγμάτευσης
  • οργανικές συνολικές δαπάνες αυξημένες κατά 4%
  • EBITA €228 εκατ., οργανική μείωση 5%
  • ποσοστό EBITA επί των πωλήσεων 4,3%, μειωμένο κατά 30 μονάδες βάσης
  • ολοκλήρωση της εξαγοράς της Penna Consulting Plc στις 10 Μαΐου 2016.

Ο Alain Dehaze, CEO του Ομίλου Adecco, σχολίασε: «Κατά το α΄ τρίμηνο του 2016 οι εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco παρουσίασαν καλές επιδόσεις. Τα έσοδα συνέχισαν την τάση μέτριας ανάπτυξης που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του 2015. Η σχετική αύξηση των εσόδων μας σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές μας έχει βελτιωθεί και ακολουθούμε την ανάπτυξη της αγοράς στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά μας. Διατηρήσαμε την πειθαρχία μας στην τιμολογιακή πολιτική μας και οι δαπάνες παρέμειναν υπό έλεγχο, με 4% αύξηση των οργανικών εσόδων που υποστηρίζεται από μια αύξηση 3% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

»Το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου τα έσοδά μας αυξήθηκαν κατά 3% οργανικά, βάσει των ημερών διαπραγμάτευσης. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη κερδοφόρας ανάπτυξης σε ολόκληρο τον όμιλο, με βάση την εφαρμογή των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σήμερα καλωσορίζουμε νέους συναδέλφους στον Όμιλο Adecco μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Penna Consulting Plc, η οποία ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση μας παγκοσμίως στις υπηρεσίες διαχείρισης επαγγελματικής μετάβασης, στις υπηρεσίες ανάπτυξης ταλέντων και στις υπηρεσίες στελέχωσης».


  1. Στην οργανική αύξηση εξαιρούνται η επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, εξαγορές και εκποιήσεις.
  2. ΕΒΙΤΑ: Λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων, απομείωσης της υπεραξίας και άυλων περιουσιακών στοιχείων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*